DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ AÇIKLAMASI
Tarih: 15.07.2018| Okunma Sayısı: 1655

Milli birlik ve beraberliğimize, Hukukun Üstünlüğüne, Hukukun herkese eşit, genel ve adil olarak uygulanmasına, Yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına, Savunma Hakkının ve Adaletin işlevselliğine ve kutsallığına, Hukuk Devleti ilkesinin eksiksiz hayata geçmesine, kuvvetler ayrılığına, Cumhuriyetimizin kurucu değer ve ilkelerine tekrar dönülmesine, devlette liyakat ve ehliyetin esas kabul edilmesine, demokratik kültürün yerleşmesine, Ordu-Millet geleneğinın tek ve eşsiz örneği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütünlüğünün, saygınlığının ve gücünün sağlanmasına, Gazi Meclisin denetim ve kanun koyucu vasfının güçlendirilmesine, Yargı Erkinin ve tüm kurumlarımızın güçlenmesine ve kurumsallaşmasına ve Büyük Türk Milletinin huzur, mutluluk, refah ve hukuki güvenlik hakkına vesile olması ve sağlanması dilek ve temennilerimizle birlikte ;
Vatanımız, Bağımsızlığımız, Özgürlüğümüz, Cumhuriyetimiz ve Milletimiz için, tarih boyunca canını veren tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Büyük Türk Milletine başsağlığı ve tüm gazilerimize acil şifalar diliyoruz.
Yukarıda sayılan bütün ilke ve esasları hedef alan ve alacak olan hain cunta girişimini, FETÖ-FESTÖ'yü, bu hain örgütün ve cunta girişiminin dıştaki planlayıcılarını ve içteki tüm ortak, işbirlikçi ve adi firsatçılarını nefretle kınıyoruz.
Ergenekon, Balyoz ve 2010 referandum süreçlerinde, bu hain fethullah gülen cemaatine kimlerin yol ve imkan verdiği, Türk Silahlı Kuvvetlerine kimlerin kumpaslar kurduğu, kimlerin kimlerle neler neler yapıp ta, şimdi sözde fetösavar kesildikleri, Büyük Türk Milletinin malumlarıdır. Bu kirli zihniyeti lanetliyoruz. 
Bu hain f tipi cemaatin, cunta girişiminin, içteki ve dıştaki işbirlikçi, fırsatçı ve adi ortaklarının hedef aldığı, yukarıda sayılan tüm kurum, kural, ilke ve değerler ile Türk Milletinin gözbebeği olan kahraman Ordumuz, her zaman vazgeçilmezlerimizdir. 15 Temmuz'u planlayanların, B planı olduğunu da, hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.
Bu hain cunta girişimini büyük bir feraset, cesaret ve kararlılıkla boğan ve bastıran kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve Büyük Türk Milletinin her bir ferdini şükran ve minnetle takdir ve tebrik ediyoruz.
Bu hain örgütün ve tüm benzerlerinin, hukuk, adalet ve akılla çökertilmesi, örgütün ve cunta girişiminin, iç ve dış planlayıcı ve piyonlariyla birlikte ve tüm yönleriyle gerçekten aydınlatılması, siyasi ayağının ve halen gizli kalmış kumpasçı ve kirli operasyonel kısımlarının ve firsatcılarının, ortaya çıkartılıp en ağır şekilde cezalandırılmaları, kanuni, fiili, ahlaki ve vicdani bir zorunluluktur. Er ya da geç bu yapılacak, tarih, millet ve hukuk huzurunda, Cumhuriyet ve Ordu düşmanlarından, bu yaptıklarının hesabı elbette sorulacaktır.
Hukuk, adalet, akıl ve bilimin ışığında, aynı hainlik ve yanlışlara, kasıt ve aldanmalara tekrar düşülmemesi gerektiğini, Cumhuriyetin kurucu değerlerine, Atatürk ilkelerine ve bağımsızlık ruhuna sımsıkı sarılmanın ve vatandaşlık bilincinin tartışmasız gerekliliğini ve büyük önemini bir kez daha haykırıyoruz.
Bütün bu vesilelerle, halkımızın ve meslektaşlarımızın Demokrasi ve Milli Birlik gününü anıyoruz. 
Saygılarımızla.
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Baro Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.