BAROMUZUN " DURUŞMA ARASI " İSİMLİ DERGİSİNİN İLK SAYISI
Tarih: 31.01.2019| Okunma Sayısı: 1882

***" DURUŞMA ARASI "***
Kayseri Barosu bünyesinde çıkarılan bu dergi, farklı bir konseptte hazırlanan ilk sayısıyla, hukuk camiasının huzurundadır. Dergimiz, akademik yayıncılık ilkesi doğrultusunda, güncel, hayatın içerisinde, hukuki ve nitelikli içerikleri sayın okuyucularına sunma yolunda, sürekli gelişim gösteren canlı bir organizma halinde olacaktır.
Bu sayı “Cumhuriyet” özel sayısıdır. Hukukun üstünlüğünün, Hukuk devleti ilkesinin, Savunmanın ve Atatürk ilkelerinin izinden ayrılmayan Kayseri Barosu, milletimizi ve devletimizi var eden Ata’mızın mirasını bir kez daha haykırarak, yayın hayatına başlangıç yapmayı istemiştir. 
1926 yılında, Cumhuriyetimizin 3. yılında kurulan Kayseri Barosu, Duruşma Arası dergisi ile ;
Atatürk İlkelerine Riayet,
Liyakata Saygı ve
Hukuka Bağlılıkla yayın hayatına devam edecektir.
Kayseri Barosu, hukukun ve hayatın her alanında, örnek ve rol model olacaktır. Çünkü biz sadece bir meslek örgütü veya bir meslek odası değiliz, STK, STÖ değiliz. Biz, yargı erkinin savunma kurumuyuz. Biz, tarihi binlerce yıla dayanan, tarihin ilk yazılı meslek kuralları olanlarıyız. Biz, özgürlüğün, bağımsızlığın, aklın ve sorgulamanın ta kendisiyiz. Biz, insanlığın saldırıya karşı savunmanı, zorbalığa karşı başkaldıranı, haksızlığa karşı mücadele edenleriyiz. Biz, halkız, Türk Milletiyiz ve Türkiye'yiz. Yargının, savunmanın ve halkımızın özgür, gür ve hür sesiyiz. Yargıyı adil, insani ve hukuki eden biziz. Devletleri, demokratik hukuk devleti eden, toplumları medeni, uygar ve çağdaş eden biziz. Tüm insanlığın ortak, genel, adil ve eşit değerlerinin temsilcisi biziz. Çünkü biz Savunmayız. Çünkü biz AVUKATIZ.
Bu sayıda ; Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU’ndan, Av. Prof. Dr. Muhammet ÖZEKES'e, Av. Prof. Dr. Ersan ŞEN’den, Yargıtay üyemiz Necip TOPUZ'a, Kayseri Barosu mensubu meslektaşlarımızın, Hakimlerimizin, eğitim, kültür ve sanat dünyamızdan insanlarımızın, bir çok hukuki ve edebi içerikli yazılarını ve makalelerini siz değerli okurlarımıza sunmaktayız.
Bu derginin hazırlanmasında ve yayımlanmasında çok büyük emekleri geçen Yayın Kurulumuz üyeleri Av. Özge Çelebi, Av. Mehmet Tolga Guleyüpoglu, Av. Oğuzhan Kayaaltı, Av. Gülenay Işık Gök, Stj. Av. Emin Burak Kekeç başta olmak üzere, yine Sosyal İşler Komisyonumuz üyeleri Av. Şerife Şeyma Sezer, Av Cihan Pekyurek, Av. Gürkan Köroğlu, Av. Tolga Barış Poyraz, Av. Ezgi Deniz Önal Buz ve Av. Canan Şahin'e, tasarımcımız CREATİVME Ajans çalışanlarına ve sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av. Mehmet Soytürk'e çok teşekkür ederiz. Dergimizi Baro Kaleminden alabilirsiniz. 
Sevgi ve saygılarımızla.
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.