Tarih: 6.02.2019| Okunma Sayısı: 914

BASINA VE KAMUOYUNA ;
Son zamanlarda TBB Başkanlığını, Sayın TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu, aynı zamanda ziyaretler ve etkinliklere katılan 10 kadar Baro Başkanlarımızı ve Başkanlar grubunda olumlu görüş bildiren Başkanlarımızı ve TBB'nin seçici iradesini ; görünürde belli konular, gerçekte ise başkaca hususlar nedeniyle, gizli açık hedef alan, açıklama, algı operasyonları ve beyanları, hayret, ibret, esef ve üzüntüyle görüyoruz.
Her türlü farklılıklarımıza rağmen, 125.000 Avukat ve 79 Baroyla birlikte, biz Türkiye'yiz ve TBB'yiz. TBB çatısı altında, 79 Baro aynı masanın etrafında, karşılıklı saygı ve hoşgörü altında biraraya gelebiliyoruz.
TBB Başkanlığının toplumsal uzlaşı ve birliktelik, milli birlik ve beraberlik, toplumun kutuplaştırılmaması, siyasi dil ve üslubun yumuşatılması, seçim ve sandık güvenliği vb. yöndeki açıklamaları, aynı gemide olan hepimiz için ve ülkemiz için çok değerlidir. Bunları sağlamaya çalışmak, hepimizin asli görevi olmalıdır. Kavgadan, gerginlikten, kutuplaşmaktan ve ayrışmaktan ülke, millet, toplum ve bireyler olarak çok büyük zararlar görürüz.
Yargının ve savunmanın yıllardan beri süregelen ve her geçen gün giderek ağırlaşan sorunlarının çözümü için, uzun zamandır ilk kez karşılıklı görüşme, uzlaşı ve anlayışla yürütülen görüşmelerin sürdürülmesi çok önemlidir.
Hukukun, hukuk devleti ilkesinin ve savunmanın varlığı da, milli birlik ve beraberlik, toplumsal düzen ve uzlaşı ile mümkündür.
Tüm bunları birlikte başaracağız ve başarmak zorundayız. Aksi halde, hepimizin sonu hüsran olacaktır.
TBB Başkanının, Birlik yöneticilerinin ve 10 kadar Baro Başkanımızın, sırasıyla gerçekleştirdikleri siyasi partiler ziyaretlerine, kasten farklı anlamlar yüklemeye çalışma ve gerçek dışı algı operasyonlarına girme çabaları, asla kabul edilemez niteliktedir.
Bütün bu olumlu, kanuni, hukuki ve ahlaki çalışma ve çabalarda, devletimizin bütünlüğü, milletimizin birliği, huzur ve refahı, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, güçlü savunma ve savunmanın sorunlarının çözüm yollarında, çok büyük çoğunluk Baro Başkanlıklarımız gibi, TBB Başkanlığının yanında, bir, beraber ve birlikteyiz.
BİZ, BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ.
BAROLAR, HEP BİRLİKTE TBB'YİZ.
Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.
Av. Cavit Dursun