İŞ DAVALARINA GETİRİLEN ZORUNLU ARABULUCULUĞUN VE YARGININ ÖZELLEŞTİRİLME ÇABALARININ 1. YILI DEĞERLENDİRMESİ
Tarih: 21.02.2019| Okunma Sayısı: 1014

İŞ DAVALARINA GETİRİLEN ZORUNLU ARABULUCULUĞUN ve YARGININ ÖZELLEŞTİRİLME ÇABALARININ 1. YILI DEĞERLENDİRMESİNDE, HALKIMIZIN ve İŞÇİLERİMİZİN YANINDA OLMALIYIZ ( *Seri-1* Devamı gelecek ) ; 
Avukatlık Mesleğine girişte ettiği Avukatlık Yeminine sadık, 
Sosyal Hukuk Devleti ilkesine inanmış, 
Avukatlık Mesleğinin varlık sebebi olan Cumhuriyetin kurucu ilke ve değerlerine sahip, 
Avukatlık Meslek Ahlakına ve Kurallarına bağlı olup, sadece kutsal savunma makamı olan Avukatlık Mesleğini ifa eden
ÇOK DEĞERLİ AVUKAT MESLEKTAŞLARIM ; 
Hepimiz Türk Milletinin Evlatlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Vatandaşlarıyız. Türk Milletinin ve Kayseri Şehrinin, mazlum, mağdur, ezilmiş ve haksızlığa uğramış İNSANLARINA-İŞÇİLERİMİZE gönül, vefa, insanlık ve hukuki yardım borcumuz var. 
Yaşadığımız süreçte, subliminal mesajlar içeren ve tamamen gerçek dışı algılarla toplum mühendisliği yapma amaçlı, bu "zorunlu" arabuluculuk sistemine karşı, İŞÇİLERİMİZİN yanında olmalıyız ve yardım etmeliyiz. 
Sermayenin, kapitalizmin ve azgın emperyalizmin hizmetinde ve yabancı ülkelerin kendilerinin uygulamayıp, bize uygulattırdığı "zorunlu" arabuluculuk adı altında ;
mağdur ve haksızlığa uğramış işçilerimize, ölümü gösterip sıtmaya/hastalığa razı etme metodu olarak uygulamaya konulan, özellestirilmiş bir yargımsı yapı oluşturma amaçlı, anayasaya, insan ve işçi haklarına, adil yargılanma ilkesine, yargı erkinin bağımsızlığına ve savunma hakkına açıkça aykırı olan, bu haksız "zorunlu" düzenlemeye karşı ; İşçilerimizin, Milletimizin, Hukukun ve Cumhuriyetimizin yanında olalım.
Komşumuz, akrabamız, insanımız, hemşehrimiz ve vatandaşımız olan insanlarımızı- işçilerimizi, bu haksız "zorunlu" düzenlemede yalnız bırakmayalım. 
Haklarını tam ve eksiksiz almaları, kandırılmamaları, dolandırılmamaları, yalan yanlış ve eksik bilgilerle aldatılmamaları, hak kaybı doğuracak belgelere imza atmamaları için, "zorunlu" arabuluculuk sürecinin her aşamasında, işçilerimizin yanlarında olalım. 
Hakları, süreleri, ispat külfeti, alacak kalem ve miktarları, ödeme, ibra, BK. 420 ve diğer ilgili hususlarda tam ve doğru olarak bilgilendirelim. Kendilerini, özel ve fiili vakalarını tam dinleyip, ayrıntılı alacak miktarlarını ve haklarını tam belirleyip, tespit edelim.
"Zorunlu" arabuluculuk müracaatını birlikte yapalım. 
Yalnız başlarına, sözde temsilci, simsar, namı müstear, mafyamsı kişiler ve kimselerle görüşmemeleri, hiçbir belgeye ( boşluk, aralık, çeşitli sahtecilikler yapılmış/bırakılmış vd. şekillerde) imza atmamaları, yanlarında Avukatları olmadan, hiçbir "zorunlu" görüşme yapmamaları, merkez, çadır, yemekhane, toplantı salonu vb. şekillerde adlandırılabilecek, gerçekte sermayenin ve kapitalizmin emrindeki yerlere yalnız gitmemeleri, kendilerine karşı yapılabilecek herhangi bir zorlama, emrivaki, kandırma, sahtekarlık ve haksız yönlendirmede, Yargı erkinin, Hukukun, Devletimizin, Hâkim, Cumhuriyet Savcısı ve Savunmanın koruması altında oldukları hususlarında uyarıp, yol gösterip, yardımcı olalım. 
Bütün bu hususlar biz Avukatların, Yargıya, Hukuka, Cumhuriyetimize, Savunma Mesleğimize, Türk Milletine, İnsanlarımıza, Şehrimize ve İşçilerimize ; vicdan, onur ve meslek BORCUMUZDUR.
Sevgi ve saygılarımla. 
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.