BASIN AÇIKLAMASI VE KAMUOYU DUYURUSU ;
Tarih: 22.07.2019| Okunma Sayısı: 2139

BASINA ve KAMUOYUNA ;

GEÇMİŞİNİ ve TARİHİNİ BİLMEYENLER, GELECEKLERİNİ ve YAŞAMLARINI, ZİLLET ve ESARETLE GEÇİRMEYE MAHKUMDUR.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Türk Milletinin 5000 yıllık tarihi yolculuğundaki en kutsal ve en önemli gündür.

2228 yıllık kuruluş tarihi olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Ordu-Millet geleneği olan Türk Milletinin gözbebeğidir. Ordumuzun disiplini, milletimizin Mehmetçiğe olan sevgisi ve güveni, yüzyıllar boyunca büyük Türk Milletinin en büyük iftiharı olmuştur. Hiçbir güç, iç ve dış mihraklar, Türk Milletinin gönlündeki Asker ve Ordu sevgisini ortadan kaldıramaz. Türk Milletine düşman olanların tamamı, aynı zamanda ve fazlasıyla, Türk Ordusunu da düşman olmuştur. 30 Ağustos aynı zamanda, Türk Silahlı Kuvvetler Günüdür.

30 Ağustos ; Anadolu'yu işgalden kurtaran, 2. kez fetheden, Türk Milletini esaretten kurtaran, Sevr'i yırtıp atan ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kuran, Türk'ün büyük atası Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında, Büyük Taarruzun sonunda BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİNİN KAZANILDIĞI GÜNDÜR.

Türk tarihinde, Şanlı Ağustosun her günü ayrı bir zafer, her günü ayrı bir bayramdır adeta. Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık ve Mohaç zaferleri, Belgrad'ın ve Kıbrıs'ın fethi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz'un tamamı, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile temsil edilir. Türk Milletinin gönlünde, Türk Tarihindeki zaferlerin tamamının temsilcisi, 30 Ağustos olarak kabul edilir.

Bursa Belediye Başkanı Alihan Aktaş’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın halkın genelini ilgilendiren bir bayram olmadığına ilişkin söylemi üzerine, işbu açıklamayı yapma görevini, kendimize, meslektaşlarımıza, milletimize ve bu ülke üzerinde ilelebet özgür yaşayacak çocuklarımıza bir borç olarak görüyoruz.

Zaferin mimarı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün ve isimsiz onlarca kahramanın ömürlerini, canlarını ve kanlarını vakfettikleri bu vatanın kurtuluşu ve bu kurtuluşta kazanılmış her zafer, niyeti hafızalarımızdan sonsuza kadar silinmeyecek kişilerin ucuz değersizleştirme çabalarına alet olamayacak kadar değerli ve nadidedir. Ezilmekte olan tüm toplumlara ışık olan Zaferimiz hakkında bu şekilde konuşmak, hiç kimsenin ama hiç kimsenin haddine değildir. Gün gelir ; tarih, millet ve hukuk önünde hesabı da sorulur.

Bursa Belediye Başkanı Aktaş’ın, saf tuttuğu tarafı saklamaktan bir an dahi beis görmediği bu çirkin söylemini nefretle kınıyoruz. Bu kişi, Osmanlı Imparatorluğumuza başkentlik yapmış, işgale uğramış ve tarihte bilinen acı ve ağır olayları yaşamış güzel Bursa şehrimizi ve bu şehirde yaşayan Türk Milletinin fertlerini, temsil etme liyakat ve ehliyetine sahip değildir. Bursa halkı, elbette gereğini takdir ve ifa edecektir.

Bu vesileyle, Emperyalizme karşı kazanılmış ilk ve tek zaferi bizlere armağan eden ve Anadolu'yu bizlere tekrar vatan yapan Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ü, Silah Arkadaşlarını ve Şehitlerimizi, bir kez daha, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
Yaşasın 30 Ağustos Zafer Bayramı, 
Yaşasın Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 
Yaşasın Türk Milleti, 
SONSUZA KADAR VAR OLSUN TÜRKİYE CUMHURİYETİ...
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. 
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Baro Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.