BARIŞ PINARI HAREKATINDA, BÜYÜK TÜRK MİLLETİ TEK YÜREK VE TEK BİLEKTİR.
Tarih: 11.10.2019| Okunma Sayısı: 987

Uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımıza istinaden, terörle mücadele kapsamında yapılan Barış Pınarı Harekatında, Kayseri Barosu Başkanlığı olarak, Şanlı Ordumuzla ve Kahraman Mehmetçiğimizle, her zaman olduğu gibi, yine bir ve beraberiz.
Ülkemizin bütünlüğü ve Milletimizin geleceği için yapılan Barış Pınarı Harekatında, Büyük Türk Milleti tek yürek ve tek bilektir.

Milletimizin göz bebeği olan Türk Ordusunun, her zaman olduğu gibi, yine üstüne düşen görevi, layıkıyla yerine getireceğine olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Rabbim, Ordumuzun ve Askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Gün ; birlik, beraberlik, akıl, feraset ve öngörü günüdür.
Askerlerimizin canıyla ve kanıyla sahada kazanacağı zafer, masada kaybedilmemeli, harekatın siyasi, stratejik, bölgesel, jeopolitik ve diplomatik kapsamı çok iyi değerlendirilmelidir.
Bu bağlamda;
1- Geçmişten ve tarihten ibret ve ders alınmalı, yeni bir 36. paralel, çekiç güç ve kuzey ırak benzeri oldu bittiye kesinlikle fırsat verilmemelidir.
2- Tam bağımsızlığımız aykırı olan hiçbir kapalı anlaşma ve sınırlama kabul edilmemeli, bizi çevrelemeye çalışan terör devletine asla müsaade edilmemelidir.
3- 30 km sınırlamasına, dış baskı ve ekonomik tehditlere asla boyun eğilmemelidir. S-400'ler, Doğu Akdeniz ve Suriye sınırımıza derhal kurulmalı ve çalıştırılmalıdır.
4- Haklı ve güçlü hareketimiz, başka ülkelerin kirli amaçlarına, BOP, arap baharı, Ortadoğu'da 2. bir israil kurma, mezhepci anlayışlar ve benzeri hain planlara feda ettirilmemelidir.
5- Siyonizmin ve emperyalizmin, özellikle İsrail ve ABD'nin sinsi ve kirli oyunlarına karşı azami dikkat edilmeli, IŞID-DEAŞ gibi gerçekte küresel güçlerin piyonu olan oluşumlara ve bunlarla yapılacak mücadelenin üstümüze yıkılmaya çalışılmasına asla izin verilmemelidir.
6- Israil, Terör Devleti kurma, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, BOP, petrol vb. nedenlerle, ABD'nin bu bölgeden, gerçekten ve tamamen çekilmesi mümkün değildir. Bu durumun nedenlerini ve sonuçlarını iyi değerlendirmeli, RUSYA' nın ve AB'nin ikircikli ve sinsi oyunlarına karşı çok dikkat edilmelidir.
7- Beşinci Nesil Savaş ya da Hibrit Savaşın özellikleri ile Bilgi Harbinin tüm detayları kapsamlı olarak değerlendirilmeli ; Harbiyeli Kurmay Subayların kurmay aklına, ehliyet sahibi diplomatlar ve liyakatlı stratejistlerin fikirlerine önem verilmelidir.
8- Geçmişteki aldatılma ve kandırılmalara benzer bir duruma tahammülümüz kalmamıştır. Suriye iç savaşındaki rolümüzün yanlışlığı ve sonuçlarının bizim açımızdan ağır sonuçları tartışmasız bir gerçek olup, ders ve ibret alınmalıdır.
9- Devletimizin kurucusu ve Milletimizin kurtarıcısı Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi bölgesel komşularımızla iyi ilişkiler kurulmalı, Sadabat ve Balkan Paktı gibi bölgesel oluşumlar yeniden oluşturulmalı, geçmişteki hatalar telafi edilerek, Suriye Devletiyle stratejik iyi ilişkiler tekrar kurulmalıdır.
10- Türk Silahlı Kuvvetleri kurumsal olarak güçlendirilmeli, Askeri Liseler ve Harbiye yeniden açılmalı, Askeri Hastaneler tekrar kurulmalı, YAŞ, terfi ve atamalarda gelenek ve teamüllere uyulmalı, TSK'da asla siyaset yapılmamalı, TSK ve Genelkurmayın anayasal konumuna saygı duyulmalı ve bunlara aynen uyulmalıdır.
11- Hain teröristlerce, sivil yerleşim yerlerindeki sivillere karşı yapılan, korkakça ve alçakça saldırılarda ve operasyon sırasındaki çatışmalarda, Asker ve sivil, tüm Şehitlerimize ; Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Büyük Türk Milletine başsağlığı ve Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Mekanları cennet olsun.
12- Mehmetçiğin ve Kahraman Ordumuzun, terör örgütlerine ve arkalarındaki düşman devletlere karşı, kanıyla ve canıyla yürüttüğü bu haklı, hukuki ve insani mücadele ve hareket ; asla iç siyasete, oy ve parti politikalarına alet edilmemelidir. Terör örgütlerine ve terörün arkasındaki düşman devletlerin vekalet hareketlerine karşı yürütülen bu mücadele, milli meselemiz olup, partiler ve siyaset üstüdür. Vatanseverlik kimsenin tekelinde değildir. Barış Pınarı Hareketi bölmek için değil, birleştirmek için yapılmaktadır. Türkiye ve Türk Ordusu, mazlum ve mağdur halkların tek umududur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Av. Cavit Dursun