MESLEKTAŞLARIMIZA ÖNEMLE DUYURULUR.
Tarih: 15.06.2020| Okunma Sayısı: 1818

BİLGİLENDİRME NOTU :
Değerli meslektaşlarım,
Yaklaşık olarak 3 aydan beridir süren salgın tedbirleri sonrası, yeni normalleşme dönemine istinaden adliyeler açılacak olup, bu süreçte alınan idari kararlara istinaden, Baromuzca aşağıdaki tedbirler ve kararlar alınmıştır. Yeni normalleşme döneminin sağlıklı ilerlemesini sağlamak ve oluşacak sıkıntıları en asgariye indirmek için, bu hususlara uyulması ve dikkate alınması büyük önem arz etmektedir.

1- Kamu kurumlarında, Adliyede ve Baromuzda mesai saatleri yeniden düzenlenmiş olup, sabah 8.30-12.30  ve 13.30-17.30 saatleri arasında mesai yapılmaktadır.
2- Baro otoparkımız yeniden açılmış olup, mesai saatleri içerisinde hizmet verecektir.
3- Salgın tehlikesinin halen sürmesi, hatta son günlerdeki vaka artış sayısı nazara alınarak, CÜBBE HİZMETİ BİR SÜRE DAHA VERİLMEYECEKTİR Zira cübbeler, salgının yayılmasını sağlayabilecek en önemli hususlardandır. Bu nedenle, tüm meslektaşlarımızın KENDİ CÜBBELERİNİ YANLARINDA GETİRMELERİ, sağlık, hijyen ve salgının yayılmamasını sağlama açısından oldukça önemlidir.
4- Adliye ve baro alanlarında MASKE kullanılması zorunludur. Baromuzca maske dağıtımı bu süreçte de devam edecektir.
5- Bekleme salonumuz hizmete girmiş olup, fiziki mesafeye ve oturma düzenine dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir.
6- Bu süreçte mescidimiz kapalı tutulmaya devam edilecektir. Zira, mescit alanımız küçük olduğu gibi, kapı önünde olması nedeniyle, herkesçe kullanılıyor olması da nazara alınarak bu karar alınmıştır.
7- Bu süreçte, ruhsat törenlerimizin bir süre daha misafirsiz olarak ve ayrı yapılmasına dair karar verilmiştir.
8- Yeni normalleşme sürecinde, salgının son günlerdeki artış eğilimi de nazara alınarak, Kongre, Meslek İçi Eğitim Seminerleri, Konferans, Konser, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler ve Staj Eğitim Merkezi Eğitim Çalışmalarının ileri bir tarihe kadar ertelenmesine dair karar verilmiştir.
9- Adliye içinde, Baro alanlarında, kalemlerde, duruşma salonlarında ve icralarda fiziki mesafeye, alınan önlemlere ve oturma düzenlerine uyulması hayatı derecede önem arz etmektedir. Bu hususlara dikkat edilmesi, özellikle duruşma salonlarında ve kalemlerde alınan önlemlere uyulması, tanıklarla fazla temasta bulunulmaması ve sıkıntı çıkmaması tavsiye olunur.
10- Acil olmayan haller dışında cezaevi görüşleri yapılmaması, yapılması halinde ise alınan ve alınacak tüm tedbirlere ve uygulamalara uyulması tavsiye edilmektedir.
11-Meslektaşlarımızın, ertelenen süreler, zamanaşımı, hak düşürücü süre vb. ı ş ve işlemlerde gerekli hassasiyeti göstermesi, kanun, karar, duruşma, istinaf, itiraz, temyiz iş ve işlemlerinde gerekli özenin gösterilmesini özellikle hatırlatırız.
12- Baro Başkanlığımızca, baro alanlarının dezenfektesi ve temizliği ile özellikle meslektaşlarımızın sağlığı için gerekli tüm önlemler, çok daha önceden alınmıştır. Gün boyu Adliye ve Baro içerisinde yaşanacak aşırı yoğunluk, hava sirkülasyonunun azlığı, özellikle ellerimizle her yere temaslar nedenleriyle oluşan mikroplar, virüsler ve kirlerin temizliği ve dezenfektesi için ; Baro alanlarındaki havanın temizlenmesini ve dezenfektesini sağlayan hava dezenfekte makinesi alınmış, yine özelllikle ellerimizin dezenfektesi için Baronun her yerine özel el dezenfektesi temizlik sıvıları, el kremleri ve kolonyalar konulmuştur.

Gelişmelere göre yeni bilgilendirmeler de yapılacaktır.

Meslektaşlarımıza sağlık ve esenlik dileklerimizle birlikte, belirtilen tüm hususlarda gerekli dikkat ve ihtimamın azami şekilde gösterilmesini rica ederiz.
Sevgi ve Saygılarımızla. 15.06.2020

Kayseri Barosu Başkanlığı