BAROMUZDA DEVİR TESLİM TÖRENİ VE BASIN AÇIKLMASI
Tarih: 16.09.2021| Okunma Sayısı: 1980

Baromuz Olağan Genel Kurul ve Seçim Sonucu Göreve Gelen Sayın Av. Ali KÖSE ve Kurullardaki Adaylar, Önceki Dönem Baro Başkanı Sayın Av. Cavit DURSUN 'un katılımlarıyla 16.01.2021 tarihinde yapılan devir teslim töreniyle görevine başlamıştır.

Basın Açıklaması

Çok kıymetli meslektaşlarım,

Değerli misafirler,

Basınımızın güzide mensupları,

Yeni seçilen Baro Başkanı ve kurulların görevine başlamasına ilişkin devir teslim törenimize hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum.

Hukuk dışı uzun bir süreçten sonra ancak geçtiğimiz hafta sonu yapabildiğimiz genel kurul ve seçim neticesinde, bu görevi bize layık gören meslektaşlarıma, şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Önceki dönem Baro Başkanımız Sn. Av. Cavit DURSUN’a, geçtiğimiz dönemde kurullarda görev yapan tüm arkadaşlarımıza emek ve mesailerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 1 yıl süren seçim gezilerimiz de sık sık dile getirdiğimiz üzere;

BÖLÜNMÜŞ VE ZAYIFLATILMIŞ BAROYA HAYIR.

Barolarımız, her geçen gün daha da zayıflatılmaya çalışılmaktadır. Barolar bölünür ve zayıflatılırsa; hukukun,  adaletin, vicdanın, özgürlüğün, en temel insan haklarının zayıflaması ve en acı tarafı da savunulamaz duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Barolar, avukatların meslek örgütü olmakla birlikte, ayrıca her bir fert için zor günlerde sığınılacak limandır.

Pek tabii ki, bağımsız ve tarafsız bir barodan bahsediyoruz. Baroların hareket noktası ve rehberi, sadece ve sadece hukuktur, hukuk olmalıdır, hukuk kalmalıdır.

Biz de hukukun üstünlüğü ilkesini temel alan, temel hak ve özgürlüklerin savunucusu olan, tarafsız bir yargı için mücadele eden, topluma rehber olan, milli ve manevi değerlerine sadık, demokrat ve çözüm odaklı bir ekibiz.

Kirli ittifaklarla, gizli görüşmelerle değil, her biri birbirinden kıymetli meslektaşlarımızın tercihi ile sandık neticesinde göreve gelen bir ekibiz.

Hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hakim teminatı gibi evrensel hukuk ve demokrasi ilkelerini hiçbir taviz vermeden savunduk, savunmaya devam edeceğiz.

Hukuka aykırılık kimden gelirse gelsin onun karşısında olmaya devam edeceğiz.

Adalet, hukuk, meslek sorunları gibi en asli gündem konularımızda, her geçen gün  daha da geriye giderken, böylesine kritik bir dönemde, meslektaşlarımız bize büyük bir teveccüh göstermiştir.

Gelinen nokta itibariyle, neredeyse 2400 avukat sayısına ulaşan Kayseri Barosu, günden güne büyümekte, daha da güçlenmektedir. Adalete, hakka, hukuka dair söyleyecek sözü olan gür bir sese sahiptir.

Katılımcı bir anlayışla, hep birlikte, büyük bir “BİZ” ile Baromuzu en güzel şekilde temsil edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunları yaparken, ahlaki değerlere, sevgi ve dayanışma diline önem vereceğiz. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte bu bilinç içerisinde hareket edeceğiz.

11-12 Eylül 2021 günlerinde yapılan Genel Kurul ve organ seçimlerimiz sonrası mazbatamızı aldık. Bugün ilk Yönetim Kurulu toplantımızı yaparak başlıyoruz.

Kaybedecek vaktimiz yok. Meslektaşlarımız 1 yıldır bizi dinledi. Artık icraat bekliyor. Biz de söz verdiğimiz gibi hukuk ve meslek sorunlarına ilişkin çalışmalarımıza, eğitimlerimize, komisyon çalışmalarımıza  derhal başlayacağız.

Meslektaşlarımızın tümünün desteği ile güzel bir dönem olmasını dilerim. Genel Kurul ve seçimlerimiz, ülkemize, şehrimize, yargı camiasına ve mesleğimize hayırlı uğurlu olsun. Saygılarımla.

 Av. Ali KÖSE

Kayseri Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.