KAYSERİ

MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU
Tarih: 06.12.2012 22:00:00 | Okunma Sayısı: 2342 | | |
         Adli Yardım Avukat Atamaları Hakkında Duyuru;

Değerli meslektaşlarımız; Adli Yardım Bürosunca yapılan Avukat atamalarının adil ve şeffaf olmasını sağlamak amacıyla, Adli Yardımdan sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Hakan ÖZBEK ve Adli Yardım bürosunda görevli diğer avukatlardan oluşan bir heyet 06.12.2012 tarihinde Türkiye Barolar Birliğine giderek, görüşmelerde bulunmuştur.

Görüşmeler neticesinde.”Adli Yardım Avukat Atama ve Takip Sistemi” isimli internet tabanlı Avukat atama programının kullanıma geçmesi ile OCAS Sisteminde olduğu gibi adil ve şeffaf atamaların gerçekleştirilmesinin sağlanabileceği tespit edilmiştir.

Söz konusu sistem için yazılım, donanım, sunucu, lisans, aidat ve benzeri hiçbir ad altında baromuzdan ücret talep edilmemiştir.

Bu nedenle,2013 yılı Ocak ayı içerisinde “ Adli Yardım Avukat Atama ve Takip Sistemi” nin devreye girmesine karar verilmiştir. Böylelikle Adli Yardım Avukat Atamaları ile ilgili olarak hiçbir meslektaşımızın aklında en ufak bir soru işareti kalmayacak, atamalar olabilecek en şeffaf ve en adil hale getirilecektir.

Söz konusu sistem BAROKART(Yeni Avukat Kimliği) Projesi ile bütünleşmiş bir sistem olup, Adli Yardım görevi almak isteyen meslektaşlarımızın BAROKART(Yeni Avukat Kimliği) sahibi olması gerekmektedir.

Henüz BAROKART(Yeni Avukat Kimliği) sahibi olmayan ve Adli Yardım görevi almak isteyen meslektaşlarımızın en kısa sürede https://www.barokart.com.tr adresine başvurarak BAROKART(Yeni Avukat Kimliği) edinmeleri önemle rica olunur.

24.11.2017 Cuma