Tarih: 10.01.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 2987

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI

KAYSERİ BARO BAŞKANI AVUKAT FEVZİ KONAÇ ÇALIŞAN GAZETİCELER GÜNÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

Öncelikle, tüm çalışan gazetecilerin bu özel gününü kutladığını belirten başkan Konaç;  Basının özgür olması gerektiğini,  bir anlamda kamu görevi yapan gazetecilerin halkın bilgilendirilmesi adına görevlerini gereği gibi yapabilmeleri bakımından gerek devletin her türlü kademesinde görev yapanların gerekse, diğer tüm toplumsal kurum ve kuruluşların bu uğurda görev yapan gazetecilere her türlü yardımı ve kolaylığı sağlaması gerektiğini belirtti.

BASIN HÜRDÜR SANDÜR EDİLEMEZ. Başkan Konaç; basın özgürlüğünün Anayasa’nın “Basın Hürriyeti“ başlıklı 28. maddesi ile güvence altına alındığını Anayasa’nın 28. maddesinin; “Basın hürdür, sansür edilemez” hükmünü amir olduğunu belirterek, görevleri sırasında zaman zaman fiili şiddete zaman zaman da psikolojik şiddete maruz kalan değerli basın mensuplarımızın çoğu zaman zor şartlar altında da olsa görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını, kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak gibi çok önemli bir misyonu olan gazetecilik mesleğinin gereği gibi ifa edilebilmesi için gerekli tedbirlerin özellikle yasal bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini, gazetecilik mesleğinin tüm bu zorluklar yanında çok değerli ve önemli bir yerinin de olduğunu belirten başkan Konaç; Demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından olan basın yayın organlarının da bu görev bilinci içerisinde tarafsız, objektif, gerçeğe uygun ve basın yayın ilkeleri ışığında görevlerini ifa etmelerinin halkın güvenini kazanmak adına önemli bir unsur olduğunu, bunun da gözden kaçırılmaması gerektiğini, tüm basın yayın organlarının ve basın çalışanlarının bu çizgiden uzaklaşmamasının temel prensipleri olması gerektiğini belirtti. Başkan Konaç ; sözlerini; bu uğurda emek harcayan ve fedakarca görevlerini ifa etmeye çalışan tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum diyerek bitirdi.

<<<Kasım 2018><<
Kasım 2018