BAROMUZDAN KAMULAŞTIRMA KANUNU’NUN GEÇİCİ 6.MADDESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 3.06.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 5120

 
 

KAYSERİ BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

 

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI; DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,           

 

TBMM. GENEL KURULU’NDA 24.05.2013 TARİHİNDE KABUL EDİLEN VE BASINA “ALKOLE İLİŞKİN DÜZENLEME” OLARAK YANSIYAN 6487 SAYILI YASA İLE BİRLİKTE YAPILAN KAMULAŞTIRMA KANUNU’NUN GEÇİCİ 6.MADDESİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLE İLGİLİ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME ZARURETİ HASIL OLMUŞTUR.

 

HAKSIZ ÇIKARILAN KANUNLARLA,VATANDAŞIMIZ ÇARESİZ BIRAKILIYOR.”

İDARELERİN HUKUKEN YA DA FİİLEN EL ATTIĞI TAŞINMAZ SAHİPLERİ, BU MAĞDURİYET NEDENİYLE BELKİ DE 30-40 YIL BOYUNCA MÜLKİYETİNDE OLDUĞU TAŞINMAZININE KULLANABİLMEKTE NE DE BEDELİNİ TAHSİL EDEBİLMEKTEDİR.İDARELER, İNSAN HAKLARINA VE ANAYASACA KORUNAN MÜLKİYET HAKKINA TAMAMEN AYKIRI BİR ŞEKİLDE KEYFİ TUTUM SERGİLEYEREK, NE TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ EL ATMAYI BIRAKMAKTA NE DE BEDELİNİ ÖDEMEKTEDİR. MAĞDURİYETİN DAVA YOLU İLE GİDERİLMESİNİ İSTEYEN VATANDAŞLAR İSE YILLAR SÜREN VE DE GÖREVLİ MAHKEME GİBİ DEĞİŞİKLİKLER İLE DAHA DA UZUN SÜRMESİNE KASITLI OLARAK SEBEBİYET VERİLEN DAVALARLA ADETA ÇARESİZ BIRAKILMAKTADIRLAR.
 
 

 “ALACAĞINA ŞAHİN, BORCUNA SAĞIR DİLSİZ” BİR DEVLET ANLAYIŞI ASLA KABUL EDİLEMEZ”

BİZ AVUKATLAR,YAŞANAN MAĞDURİYETLERİN İNSAN HAKLARINA, MÜLKİYET HAKKININ KULLANILMASINA AYKIRI OLDUĞUNA, YASAMA ORGANININ BU MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPMASI GEREKTİĞİNE DEĞİNİYOR VE UMUTLA BEKLİYOR İDİK. ANCAK SÖZ KONUSU DÜZENLEME İNCELENDİĞİNDE ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ Kİ;MEVCUT MAĞDURİYETLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HİÇBİR ÇABA SARF EDİLMEDİĞİ GİBİ TAM TERSİNE,İDARELER LEHİNE, VATANDAŞLARIN ALEYHİNE BİR DÜZENLEME ORTAYA ÇIKMIŞTIR. ÇÜNKÜ YAPILAN DÜZENLEME İLE İDARELERİN HAK SAHİPLERİNE,ALACAKLARINI,TAKAS GİBİ SEÇENEKLERLE ÖDEMEK, ÖDEYECEKSE DE 5 YILLIK ÜST SINIR KALDIRILARAK ÖDEME SÜRESİNİ BELİRSİZ HALE GETİRMEK VE EN DÜŞÜK FAİZLE ÖDEMEK KURALI GETİRİLMİŞTİR. ZATEN KEYFİ TUTUM GÖSTERDİKLERİNDEN ŞİKAYET EDİLEN YEREL YÖNETİMLERİN EKMEĞİNE BAL SÜRÜLMÜŞTÜR. İDARENİN HER TÜRLÜ EYLEM VE İŞLEMLERİNİN YARGI YOLU İLE DENETLENEBİLMESİ ZIMNEN VE DOLAYLI YOLLARDAN ENGELLENMEKTEDİR.BU KANUNLA ADETAİDARELERİN “PARA CEBİME, HAK-HUKUK BAŞKA BAHARA” TALEBİ KABUL EDİLMİŞTİR.AYRICA VATANDAŞ ALEYHİNE YAPILAN DÜZENLEME İLE YETİNİLMEMİŞ, AVUKATLARIN ÜCRETLERİ DE TIRPANLANMIŞTIR.

 

“İDARELER, VATANDAŞLARIN HAKLARINI GÖRMEZDEN GELMEYE DEVAM EDİYOR”

HUKUK, ADALET ANLAYIŞI YERİNE KENDİ SIKINTILARINI ÇÖZMEK İSTEYEN BİR ANLAYIŞIN GETİRDİĞİ BELLİ OLAN BİR DÜZENLEME İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.BU ANLAYIŞLA YAPILAN DÜZENLEMENİN HİÇBİR MAĞDURİYETE ÇÖZÜM GETİRMEYECEĞİ, HATTA SORUNLARI DAHA DA ARTIRACAĞI MUHAKKAKTIR. HAK SAHİBİ VATANDAŞLAR ADINA KAYSERİ BAROSU OLARAK SİYASİ İKTİDARA, TASARIYA DESTEK VERENLERE SORUYORUZ? YAPILAN DÜZENLEME HANGİ MAĞDURİYETE ÇÖZÜM GETİRMEKTEDİR?“İNSANI YAŞAT Kİ; DEVLET YAŞASIN” ANLAYIŞI SIKÇA DİLE GETİRİLMESİNE RAĞMEN HALEN İDARELERİN BİREY KARŞISINDAKİ HAKSIZ UYGULAMALARI HİMAYE EDİLİYOR.İNSAN HAKLARINA AYKIRI OLDUĞU SABİT OLAN DÜZENLEME NEDENİYLE AİHM.’DEKARŞILAŞILACAK SORUNLARIN VE TAZMİNATLARIN BEDELLERİNİ KİM ÖDEYECEK?
 
 

BU YASA, SİYASİ BİRMENFAAT YASASIDIR. SÜREÇ, ÇÖZÜM DEĞİL OYALAMA SÜRECİDİR.”

BELEDİYELERİN(BİRKAÇ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN) VE BELEDİYELER BİRLİĞİNİN TALEP VE DAYATMALARI, AYRICA İKTİDAR VE KONU İLE SORUNU OLAN TÜM YEREL YÖNETİMLERİN BASKISIİLE HAKSIZ OLUP OLMADIĞINA BAKILMAKSIZIN ÇIKARILAN DÜZENLEMENİN ÖZÜ ŞUDUR: BAHSETTİĞİMİZ MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İDARELERE MALİ KÜLFET GETİRECEĞİNDEN,İDARELERİN KENDİ YÖNETİM SÜRESİNCE BU MALİ KÜLFETTEN KAÇMAK, SORUNU BİR SONRAKİ YÖNETİMİN KUCAĞINA BIRAKMAK, SORUNU ÖTELEDİKÇE ÖTELEMEK, KENDİLERİNCE SIKINTI GÖRÜLEN SORUNLARI İSE HEMEN ÇÖZÜME KAVUŞTURMAKTIR.BİR HUKUK DEVLETİNDE YASA ÇIKARILIŞ SEBEBİ VE YASANIN AMACI BÖYLE Mİ OLMALIDIR?DAVALARDAKİ GÖREVLİ MAHKEMELERİN SIKÇA DEĞİŞTİRİLEREK YA DA GÖREVLİ MAHKEMENİN BELİRSİZ BIRAKILARAK İŞİN KASITLI OLARAK SÜRÜNCEMEDE BIRAKILMASI DA BİR HUKUK SÜRECİ DEĞİL,OYALAMA SÜRECİDİR. YAPILAN DÜZENLEME “KONUYLA, HİÇBİR SORUNLA KEŞKE HİÇ İLGİLENMESELERDİ” DEDİRTMİŞTİR.

GÖRÜLÜYOR Kİ YASAMA ORGANI, ANAYASACA KORUNAN KUTSAL MÜLKİYET HAKKINI İHLAL EDEN UYGULAMALARI KALDIRMAK NİYETİNDE DEĞİLDİR.
 
 

SORUYORUZ;

HANİ, YARGILAMAYI HIZLANDIRACAKTINIZ? BİRBİRİ ARDINA ÇIKARTILAN “YARGI PAKETLERİ”NİN YARGILAMAYI HIZLANDIRACAĞINI SÖYLEMİŞTİNİZ ANCAK NETİCE BUNUN TAM TERSİNEDİR. BU DÜZENLEME İLE YARGITAY AŞAMASINDAKİ DAVALAR İÇİN BİLE DÜZENLEYİCİ HÜKÜMLER GETİRMEK YARGIYIDAHA DA YAVAŞLATMAYACAK MIDIR?

 

AVUKATLIK KANUNU’NDA VEKALET ÜCRETİNİN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NCE BELİRLENECEĞİ BELİRTİLMİŞ OLMASINA RAĞMEN, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NİN GÖRÜŞÜ ALINMADAN AVUKATLIK KANUNU’NUN 168.MADDESİ, YANİ BİR DİĞER KANUN MADDESİ İHLAL EDİLMEMİŞ MİDİR? KALDI Kİ BİREYLER ARASINDAKİ DAVALARDA NİSPİ VEKALET ÜCRETİNİN UYGULANMASI, BUNUN KARŞISINDA İDARELERE DAVA AÇARKEN MAKTU VEKALET ÜCRETİNİN UYGULANMASI“EŞİTLİK” İLKESİNİN İHLALİ DEĞİL MİDİR?VATANDAŞ DEVLETTEN DAHA MI ZENGİNDİR?

 

BUNCA SORUNA ÇÖZÜM BEKLENİRKEN BU DÜZENLEME İLE DE ORTAYA ÇIKMIŞTIR Kİ; TEK DERT, DEVLETE HAKSIZ DA OLSA BİR İMTİYAZ SAĞLAMAK VE BUNUN YÜKÜNÜ ÖNCELİKLE VATANDAŞLAR OLMAK ÜZERE AVUKATLARIN SIRTINA YÜKLEMEKTİR. BU ANLAYIŞLA “YOLA DEVAM” EDİLMESİ HALİNDE BU MAĞDURİYETLER ARTARAK DEVAM EDECEKTİR.

 

“PAKET, ÇUVAL, TORBA YASAYI ARTIK BIRAKIN!!!” 

SİYASİ İKTİDAR, KENDİNCE SORUN GÖRDÜĞÜ HUSUSLARDAKİ ÇÖZÜMÜ; BİRÇOK KONUYU İÇEREN TORBA YASALARDA VE ÜST ÜSTE GELEN YARGI PAKETLERİNDE ARAMAKTANACİLEN VAZGEÇMELİDİR.BİRÇOK FARKLI KANUNDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ ÖNGÖREN VE “TORBA YASA”OLARAK ADLANDIRILAN YASALAR İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELER, ASIL AMACIN GÖZDEN KAÇIRILMASINI VE TEPKİLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ AMAÇLAMAKTADIR.

 

“YASALAR, KAMU MENFAATİ İÇİN DEĞİL, TOPLUM İÇİN, ADALETİN TESİSİ İÇİN YAPILIR.”

BU ZAMANA KADAR YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERDEN ÇEK YASASI İLE İLGİLİ OLAN DÜZENLEMEDE KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE EDEN KİŞİ MAĞDUR GÖSTERİLEREK DÜZENLEME YAPILDI.ANCAK ASIL MAĞDUR OLAN, HAKKINI ALAMAYAN ALACAKLI GÖZ ARDIEDİLDİ.SİYASİ İKTİDARIN ÇEK İLE GETİRDİĞİ KENDİNCE KAYDA DEĞER TEK ÇÖZÜM, HAPİS CEZASININ KALDIRILMASI OLMUŞTUR. ANCAK ÇEK İLE İLGİLİ BANKALARIN SORUMLULUĞUNUN ARTIRILMASI, ÇEK KULLANAN VATANDAŞLARIN MALİ DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI GİBİ HİÇBİR ALT YAPI ÇALIŞMASI YAPILMAMIŞ VE GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAMIŞTIR. İCRA VE İFLAS KANUNU’NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İLE ALACAKLININ ALACAĞINA KAVUŞMASININ ÖNÜNE SETLER KONULMUŞTUR.TAAHHÜDÜ İHLAL SUÇU, SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMAK İSTENİLMEKLE DE ALACAKLARIN TAHSİLİNİN İMKANSIZLAŞMASINA SEBEBİYET VERİLMEKTE, ALACAKLININ ELİNDEKİ ADETA SON İMKAN BİTİRİLMEKTEDİR.

BU ZAMANA KADAR  ALACAKLILARIN MAĞDUR EDİLMESİNİ ENGELLEYECEK ÇÖZÜME DAİR HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMADIĞI GİBİ ŞİMDİYE KADAR YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN TAMAMI İSE; BORÇ AHLAKININ DERİNDEN , OLUMSUZ YÖNDE DEĞİŞMESİNE VE BOZULMASINA SEBEP OLMUŞTUR. YAPILAN TÜM DEĞİŞİKLİKLERTOPLUMSAL BARIŞI, YARDIMLAŞMAYI, DAYANIŞMAYI YOK EDECEK DÜZENLEMELERDİR. GELİNEN NOKTA DA GÖSTERMEKTEDİR Kİ; BİRBİRİNE GÜVENMEYEN, KARDEŞİNE DAHİ YARDIM ETMEYEN BİR TOPLUM OLUŞTURULMUŞTUR.

 

SONUÇ OLARAKMEVCUT MAĞDURİYETLERİN DAHA DA ARTMASINA SEBEBİYET VERECEK OLAN BU YASANIN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZCA VETO EDİLMESİNİN HAKSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇMEK ADINA SON UMUDUMUZ OLDUĞU TÜM KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA DUYURULUR.04.06.2013




 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

29.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.