MESLEKTAŞLARIMIZA GENEL KURUL İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
Tarih: 16.10.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2719

D U Y U R U

Kayseri Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı 18.10.2014 (Cumartesi) tarihinde saat 10:00’da Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Gültepe Kültür Merkezi Salonu’nda, seçim ise 19.10.2014 (Pazar) tarihinde 09:00-17:00 saatleri arasında Kayseri Adliye Sarayı Zemin Kat Baro Seminer Salonu ile Baro Adli Yardım Bürosunda yapılacaktır.

1136 sayılı Avukatlık Kanunu’ nun 86.maddesi gereğince, her üye toplantı ve seçime katılmak  zorundadır. Toplantıya ve seçime haklı bir nedeni olmaksızın katılmayanlar hakkında, aynı madde gereğince ilçe seçim kurulu başkanı tarafından yıllık keseneğin 1/3 ü oranında para cezası uygulanacaktır.

Oy pusulasında üye tam sayısının yarısından en az bir fazla ad yazılı bulunması zorunludur. Buna göre Kayseri Barosu seçimlerinde Yönetim, Disiplin, Denetleme ve Delege organlarında oy pusulasında verilmesi gereken en az oy miktarları şu şekildedir:

Yönetim Kurulu seçimi için en az 6 Yönetim Kurulu adayına,

Disiplin Kurulu seçimi için en az 4 Disiplin Kurulu adayına,

Denetleme Kurulu için en az 3 Denetleme Kurulu adayına,

TBB. Delege seçimi için en az 4 TBB. Delege adayına,

ilişkin tercih gösterilmeyen oy pusulalarında eksiklik bulunan kurul için verilen oylar geçersiz sayılacaktır.

Meslektaşlarımızın genel kurula ve seçime katılımı ve yukarıda belirtilen esaslar dahilinde kurullar için oy kullanması hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle duyurulur.

Kayseri Barosu Yönetim Kurulu

<<<Nisan 2024><<