ACIMIZ BÜYÜK
Tarih: 7.09.2015| Okunma Sayısı: 2032

 
 

                                                                                                                       07.09.2015                                                                                                                  

         ACIMIZ BÜYÜK

 

         Yine Dağlıca……. Yine şehitler….yine içimizi yakan ve millet olarak hepimizi hüzne boğan olaylar. Acımız çok büyük, sayısını tam olarak bilemediğimiz şehit verdik. Hain pusular, mayınlar ve çatışmalarla sadece canlarımızı değil, kardeşliğimizi, birliğimizi ve geleceğe dair umudumuzu da kurban veriyoruz. Yaşanan acıların doğal sonucu öfkemiz ve nefretimiz katlanarak artıyor. Ama her şeye rağmen sükûnetimizi ve itidalimizi korumak zorundayız.

             BU MİLLETİMİZİN İMTİHANIDIR

          Bu tek başına ne Devletimizin, ne Cumhurbaşkanımızın, ne iktidar ve nede muhalefetin sorunu değildir. Artık gelinen nokta; tüm milletimizin imtihanıdır. Teröristler ve onlara uşaklık edenler çok can yaktılar. Ama Türk – Kürt olarak bu çatışmanın içine milletimizi çekemediler. Bu oyuna milletimiz gelmedi ve gelmeyecek. Teröristler ve yandaşları belki de en çok istediği sonucu alamamanın öfkesini yaşıyor. Tüm milletimizi aklıselimle bu oyunu görmeye ve onlara bu fırsatı vermemeye davet ediyoruz.

             PROVOKASYONA FIRSAT VERMEYELİM

          Canımız yandı acımız çok büyük. Daha dün Bünyan’ dan şehit haberi almışken, sabrımızın taşmasını, sokaklara inmemizi isteyenler olabilir. Provokasyona açık her türlü ortamdan özenle kaçınmalıyız. Sokakta oluşacak bir kıvılcım tüm şehri yakar ve kardeşi kardeşe düşürür. Hem şehrimizi, hem de ülkemizi her şeye rağmen itidale davet ediyoruz. Ne olur düşmana ve düşmanlıklara fırsat vermeyelim.

              BASIN VE SOSYAL MEDYA TEHLİKESİNE DİKKAT EDELİM

          Olaylarla ilgili verilen haberlerin içeriği ve veriliş şekli tahrikten uzak olmalıdır. Haberleştirilen tüm detaylar halkımızın kin ve nefret duygularını tahrik etmektedir. Gerek iyi niyetli, gerekse art niyetli yapılan bir kısım haberler, toplumun daha fazla gerilmesine ve ayrışmasına sebep olmaktadır. Bundan ısrarla kaçınılmalıdır.

       Sosyal Medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve verilen yalan yanlış haberlerle, toplum adeta bölünmek istenmekte ve çatışma oluşturmak adına yarayı kanatır bir üslup kullanılmaktadır. Bu asla doğru değildir.

              ZOR ZAMANDA BİR VE BERABER OLMALIYIZ

          Acımız henüz bu kadar taze iken; sabrın ve itidalin en çok gerektiği bu gün millet olarak doğru adımlar atarak, terörist ve uşaklarına en doğru mesajı vermeliyiz. Bu gün şuna veya buna fatura kesme zamanı değildir. Bu gün bir ve tek yürek olma zamanıdır. Siyasi çekişmelerle kaybedecek bir dakikamız bile yoktur. Milletimizi bu anlayışla tek yürek olmaya davet ediyoruz.

       Şehitlerimize Allah’ tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.

          

                                              

                                                                                              Av. Fevzi KONAÇ

                                                                                      KAYSERİ BAROSU BAŞKANI

 

  

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.