AVRUPA BİRLİĞİ DELEGASYONUNDAN BAROMUZA ZİYARET
Tarih: 19.10.2015| Okunma Sayısı: 1766

 

 

 
Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu temsilcisi Vincent-Guillaume POUPEAU Baro Başkanımız Fevzi Konaç’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret  sebebi ile ilgili bilgiler veren temsilci V.G Poupeau seçimlerin yaklaştığı bu günlerde alan ziyaretleri yaptıklarını, yaşanan son gelişmeleri değerledirmek amaçlı olarak yerelde halkı , STÖ ve Meslek Örgütlerinin görüşlerini almak istediklerini, Türk Toplumunu yakından tanımak, Kürt meselesi,terör konusu, tartışma konusu olan ifade özgürlüğü, din ve vicdan hürriyetleri, seçimin güvenliği ve Baronun bu konu  ile ilgili çalışmalarını ve merak ettikleri konularda Baro Başkanı ve Baromuzun görüşlerini önemsediklerini belirterek , ayrıca Suriye sorununun toplumsal ve ekonomik olarak Türk toplumuna yansımalarını araştırdıklarını ifade ettiler. Seçimde sandık güvenliği ile ilgili Kayseri özelinde bir sorun olup olmadığı ve sandık güvenliğine yönelik Baro tarafından bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı konularında bilgiler aldılar.

Baro Başkanımız Sn.Fevzi Konaç tüm konularla ilgili olarak öncelikle şahsi görüşlerini ve hukukçular olarak tüm sorularla ilgili kanaatlerini Sn.Temsilciye ifade ederek şunları belirtti:

“Sn.VG Poupeau’nun ziyaretlerinden duyduğum memmuniyeti ifade etmek isterim. Öncelikle bu topraklarda bin yıl kardeş olarak beraber yaşadığımız Kürt kardeşelerimizle hiçbir sorunumuz yok. Ülkemiz bugün terörle ve terörislerle ilgili bir mücadele veriyor. Bunu yaparken kendi toprak bütünlüğü içinde, terörle mücadele etmek konumunda olan bir ülkenin ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor.

Suriye konusunda 2 milyon mülteci veya sığınmacıyı ağırlayan bir ülke konumundayız.Ayrıca bizim şehrimizde 25-30bin sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Başta Valilğğimiz, idarecilerimiz, STÖ ve Meslek Örgütleri elbirliği ile bu konuda büyük bir çalışma ortaya koyuyor.Bu konuda Avrupa’nın insan hakları temelinde yaklaşımları gereği hem bu mağdur insanlara hem de Türkiye’ye destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz.Hakkıyla ev sahipliği yapan Anadolu’nun insanı bu özveriyi bir ibadet gibi görüyor.Yasal sorunların aşılması adına katkı sağlamak amaçlı Baro olarak Mülteci ve Sığınmacılarla ilgilenmek üzere bir komisyon korduğumuzu da belirtmek isterim.

Evet ülkemiz özgürlükler konusunda bir kısım sıkıntılar yaşamış bir ülke. Dönemsel olarak siyasi görüşlerinden, ideolojik kanatlerinden ve dini taleplerinden dolayı insanımıza  baskıların olduğu günler yaşanmış. Son dönemlerde bu konuda hem geçmişle yüzleşmek hem de özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak adına adımlar atılmaya çalışılıyor. Bir çok askeri müdahele yaşanmış bir ülkede, refleks olarak bir takım korkuların olması doğal olduğu gibi, bu açılımı suistimal etmek isteyenlerirde olabileceğini göz önüne almak lazım. Çözüm süreci de bunun bir parçası olarak suistimal edilmiş bir süreçtir. Ülkemiz hem bu konuda bu engelleri kaldıracak, hem kimlikleri ötekileştirmeyecek hem de kendi ülke bütünlüğünü koruyacak tedbirleri alacaktır. Bu konuda Batının bu mücadelede nerede durduğu da önemlidir.Teröre destek verir bir görüntü de olmak AB yakışmayacaktır. Terörden dolayı bedel ödeyen Avrupa tecrübesi bizi daha iyi anlayacaktır.

Seçimin güven içinde sonuçlanması hepimizin temennisi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu konuda bir tedirginliğin olması doğal. Bunun aşılması adına gerekli tedbirleri devletimiz alacaktır. Kayseri özelinde bu konuda hiçbir kaygıya gerek yok.Yapılmış tüm seçimlerde hem teknik altyapı hem sandık sonuçlarının sağlıklı olarak sonuca aktarılması konusunda hiç bir kaygımız yok. Bir kaç saat içinde sonuç alınabilir bir noktada seçim kurullarımız çalışıyor.

Baro olarak ayrıca bir çalışma yapmadık.Zaten tüm siyasi partilerimiz seçim işleri komisyonları Avukat arkadaşlarımızdan oluşuyor. Siyasi ve ideolojik gerekçelerle ayrıca bir yapılanmaya Kayseri’de ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim.”  diyerek sözlerini tamamladı.

 

  

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.