BAROMUZDAN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 29.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2915

 

KAYSERİ BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

Cumartesi günü yaşanan ve hepimizi hüzne boğan saldırıda, Diyarbakır Baro Başkanımız, meslektaşımız Av.Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, aynı saldırıda iki Polis Memurumuz da  şehit edilmiştir. Aradan iki gün geçmesine rağmen Meslektaşımız Av.Tahir Elçi’nin vurularak hayatını kaybetmesinin ve Polislerimizin Şehid edilmesinin derin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz.

ÜLKEMİZ ADETA BİR ATEŞ ÇEMBERİNİN ORTASINDA KALMIŞ DURUMDADIR, ORTADOĞUDAKİ ATEŞ ÜLKEMİZE DAVET EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR VE BU SALDIRI TÜM TÜRKİYE’YEDİR.

Bu karanlık ve alçakça saldırının hedefi; bir çok akl-ı selim yüreğin hep birlikte haykırdığı gibi sadece bir Baro Başkanı değil, Avukatlar değil, polis teşkilatımız değil, tüm Türkiye’dir.  Teröristlerin silahından çıkan kurşunlar birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef almıştır. Bir yanda sözde barış nutukları atan terör örgütü ve uzantılarının eylemleri, bir yanda bu menfur saldırı gibi provakasyonlar yolu ile bu bölgede ayaklanma çıkarılmaya çalışılmakta, bu uğurda elinde silah olmayan günahsız vatandaşlarımız kimliğine, ırkına, mesleğine bakmadan katledilmektedir.

AMAÇ TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİNİ BİTİRMEKTİR, BU OYUNA ASLA GELİNMEMELİDİR!

Hedef çok açık ve nettir. Türk ve Kürt kardeşliği bu kıvılcımlardan çıkacak bir yangınla bitirlimeye çalışılmaktadır.Tüm bu karanlık çabalara rağmen, Türk ve Kürt vatandaşlarımız sağduyusunu kaybetmemekte, kadim kardeşliğimiz bozulmamakta ve asla da bozulmayacaktır. Türkiye’nin birliğine ve kardeşliğine kastetmiş bu karanlık güçlerin, bir taraftan ardı ardına bu menfur eylemleri gözlerini kırpmadan yapmaları, diğer taraftan da vatandaşlarımızı kutuplaştırmak, bölmek ve hatta ayaklandırmak maksadıyla devleti düşman haline getirme gayretleri gözümüzden kaçmamaktadır. Bir taraftan terör örgütünün propagandası, diğer taraftan onun siyasi ayağı, topluma bu kanaati pekiştirmek adına, adeta kin ve nefreti hakim kılacak bir siyaset dili ile çağrı yapmaktadır. Bu başarılırsa “kim kazanacak, kim kaybedecektir?” sorusunun cevabı çok açıktır.Yara alacak olan devlet, hepimizin çatısı altına sığınmak zorunda olduğumuz tek sığınağımızdır.

BÖYLE BİR ÖLÜMÜ ASLA HAKETMEDİĞİNİ VE KATLİAMLARI YAPANLARI LANETLEDİĞİMİZİ HAYKIRIYORUZ...

Barolar Birliği çatısı altında kendisi ile yaptığımız görüşmelerde;İnsan olarak barış ve kardeşliğin tesisi anlamında değerli biri olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Baroları olarak kendilerine barış dilinin topluma hakim olması adına çok görevler düştüğünü söylemiştik. Barış dilini kullanan ve nezaketiyle hepimizin konuşabildiği bir insan olarak acı ölümünün şokunu yaşıyoruz. Bugün toplumun bölünmesini isteyen karanlık güçlerin ekmeğine yağ sürmemek adına , bu acı ölüm üzerinden siyaset yapmak yerine, dersler çıkarmamız gerektiğini hatırlatarak, itidal tavsiye ediyoruz. Bizim medeniyetimiz mazluma ve masuma merhameti tavsiye eder. Bugün Değerli Başkanın hatırasına saygı duymak günüdür. 

İKİ POLİS ŞEHİDİMİZİ HİÇ ANMAYANLAR GERÇEK YÜZLERİNİ ELE VERMEKTEDİR!!

Bu olayda Şehid olan iki Polisimizi göz ardı edenler ve adlarını zerre kadar anmayanlar, farkında olamadan kendilerini ele vermektedir. Görevleri orada belki de Baro Başkanımızı korumak olan iki masum vatan evladı toprağa düşmüştür. Onların yuvalarına ateş düşerken tek kelime ile bu acıyı  anmayanları, milletimiz asla unutmayacaktır. Bu yüzden Devletimiz bu cinayeti mutlaka aydınlatmalıdır. Ekranlara yansıyan eylemcileri bulmalı ve kamuoyuna bütün şeffaflığı ile olayın oluş ve detaylarını aktarmalıdır. Bu olay üzerinden Türk ve Kürt’ler manipüle edilmek istenmekte, o yüzden bunun önüne geçilecek tedbirler mutlaka alınmalıdır.

UNUTULMAMALIDIR Kİ; O KURŞUNLARIN HEDEFİ SADECE SAYIN BAŞKAN DEĞİLDİR

Baro Başkanımız, meslektaşımız Av.Tahir Elçi’yi başından vuran kurşun ayrıca demokrasimizi, hukuk devletini, iç barışı ve toplumsal huzuru da alnından vurmayı hedeflemektedir. Buna müsaade etmemek adına tüm milletimizi sağduyu ile duyarlılığa davet ediyoruz.Bu vesile ile Av. Tahir Elçi ve Polislerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli Ailesinin, Barolarımızın, Meslektaşlarımızın ve Emniyet Teşkilatımızın başı sağolsun diyor... bu olayın faillerini KAYSERİ BAROSU olarak lanetliyoruz.30/11/2015

                                                                                                              KAYSERİ BAROSU YÖNETİM KURULU

 

 

 

  

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

24.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.