BAROMUZDAN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 30.12.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1963

KAYSERİ BAROSU

BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği üzere "Demokratik Toplum Kongresi"nin (DTK) Diyarbakır'da gerçekleştirdiği Genel Kurulunun sonuç bildirgesinde ortaya konan 14 maddelik talepler listesini ve HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın, “İnşallah muhataplarımız bu ciddi deklarasyonu bir kez daha serinkanlılıkla dinleyip okuyup aslında öz yönetimin, özerkliğin hepimiz açısından birlikte yaşam açısından çok önemli bir fırsat sunduğunu göreceklerdir”  sözlerini kamuoyu olarak takip etmekteyiz.

1 Kasım seçimlerinden sonra bölgede yaşananlara üzüntü ve endişe ile şahitlik ediyoruz.Yaşanan tüm terör olaylarından dolayı, bir yandan gelen şehit haberlerine içimiz yanarken, diğer yandan teröristlere yönelik operasyonlardan dolayı, evlerinden göç etmek, dükkanlarını kapatmak, sokağa çıkma yasakları ile evlerine adeta hapsolmak zorunda kalan, teröre bulaşmamış masum kardeşlerimiz için kaygılanıyoruz.

Ülkemiz, coğrafyasında yaşanan büyük bir kaosun tam ortasındadır. Ortadoğuda ülkeler yok olmakta, sınırlar değişmekte ve tüm dünyanın gözleri önünde, büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır.Göçler, denizlerde yok olan hayatlar, sahillere vuran bebek cesetlerinin, bir film gibi gözümüzün önünden geçtiği acı günler yaşıyoruz. Türkiye; bu coğrafyanın merkezinde, bu ateşten olabildiğince uzakta kalabilmek ve yeryüzünün merhamet adası olarak kalabilmek adına tek umuttur. Bağımsız Kürdistan hayallerine kapılmış bir terör örgütü ve onun siyasi ayağı olan HDP, ülkemiz üzerindeki tüm tehlikeleri görmezden gelmektedir.Hayaller peşinde koşarak sadece, Doğu ve Güneydoğu’muzu yangın yerine çeviren terör örgütüne siyasi omuz vermekle kalmamış, artık hiç çekinmeden ülkenin bölünmesi için özerkliği dillendirir hale gelmiştir.

Bin kez söyledik, bir kez daha söylemek vatanımıza ve birliğimize karşı görevimizdir. Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, et ve tırnak gibidir. Bin yıllık kardeşlik ve akrabalık bağları ile sımsıkı birbirine kenetlenmiştir.Batının ve bu toprakların bölünme hesaplarının uşaklığını yapan bir avuç teröriste, bu ülkeyi böldürtmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Nasıl ki bin yıldır tek taşına göz diken düşmana bir çakıl taşı vermemişsek, nasıl ki Kurtuluş Savaşında ve Çanakkale’de yedi düvele karşı canı pahasına imanını, bayrağını, toprağını çiğnetmemişsek, bugün aynı ruhla bir avuç teröriste de; Türk’ü, Kürd’ü,Laz’ı,Çerkez’i hep birlikte fırsat vermeyeceğiz.

Bu toprakların her bir karışı, yine bu topraklarda yaşayan milletimizin her bir ferdinin ortak malıdır. Hakkari,Van,Ağrı nasıl ortak olarak bizimse, İstanbul, İzmir, Ankara’da yine hepimizindir.Kardeşçe ve eşit olarak. Bizi bunun dışında, düşmanca ve kinle başka türlü oyunlara sevk etmeye çalışanlar, terör yandaşı ve siyasi uzantısı eliyle başka dilden talepler dillendiriyorsa, o dil barış dili de, kardeşlik dili de olamaz. Bu söylemleri, oynanan oyunu görerek, nefretle kınıyoruz.

Biz bu topraklarda tek millet, tek bayrak, tek vatan duygusu ile herkesi kardeş bildik ve öyle kalması için gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğimizi tekraren ilan ediyoruz. O bölgedeki masum vatandaşımızın terörden kurtulması için, yapılan operasyonlarda yaşadıkları sıkıntıları anlıyor ve bir an önce bu durumun normalleşmesini temenni ediyoruz.Bölge insanımızın da bu gidişe dur deme anlamında ortak değerlerimize sahip çıkma konusunda sesini yükseltmesini bekliyoruz.

Vatan ve toprak olmazsa; namusumuzun, ekmeğimizin, canımızın tehlikede olacağını biliyor, Doğu-Batı farketmeksizin, milletimizin her ferdini bu topraklara sahip çıkmaya ve ülkeyi bölmek isteyen terör örgütü ve yandaşlarına fırsat vermemeye davet ediyoruz.Evet biz tarafız. Tarafımız, birlik ve beraberliğimizdir. Tarafımız, milli egemenliğimizdir.Tarafımız vatanımızdır, bayrağımızdır, kardeşliğimizdir. Kardeşliğin tesisi için yıllardır yapılmış hatalardan ders alınması ve en doğru adımların atılması beklentimizdir. Ancak bu yapılırken kolkola girmeli ve siyasi çekişmelerden kaçınmalıyız.Gün birlik ve vatanımıza sahip çıkma günüdür. Yapılan açıklamaların bu topraklarda yaşayan hiç kimseye huzur getirmeyeceğini görüyor, Kayseri Baromuz adına şiddetle kınıyoruz.

KAYSERİ BAROSU ADINA BARO BAŞKANI

AV.FEVZİ KONAÇ