5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
Tarih: 5.04.2016| Okunma Sayısı: 2309

 
BAROMUZ TARAFINDAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MÜNASEBETİ İLE ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU VE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.
 
 
 
 
 
 
 
 

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları... Çok Değerli Meslektaşlarım;

Zor zamanda konuşmanın sorumluluğu içinde, ülkemizin içinde bulunduğu ve hepimizi üzen, maddi ve manevi terörle her gün hüzünler yaşadığımız bir şehirde,5  Nisan Avukatlar Gününü kutluyor (!) gibi yapmanın psikolojisi ile yine karşınızdayız!! Daha dün yine bir Şehidimizin ardından ağıtlar yakarak, tüm ülkemiz de olduğu gibi şehrimizde de kahrolduğumuz günler yaşıyoruz. Mesleki olarak en mutlu olmamız gereken bu günde, klasik cümlelerimizden her dönem kurduğumuz cümleleri yine tekrar etmenin çokta mana ifade etmediğinin bilinci ile yargının kurucu unsuru, bağımsız savunmanın temsilcisi bizler buruk bir mutluluk yaşadığımızı belirtmeyi Kayseri Barosuna bağlı 1235 avukatımız adına vazife sayıyoruz...

KEŞKE YİNE ESKİ YILLAR GİBİ MESLEĞİMİZİ KONUŞABİLSE İDİK...

Kamuoyu alışmış, bizler de içselleştirmiştik. Her yıl bu mikrofonların arkasına geçerek, acilen yeni bir Avukatlık Kanununa ihtiyacımız olduğunu, hesapsızca açılan Hukuk Fakültelerinin hukuk alanın da büyük bir kangrene dönüşmek üzere olduğunu, Avukatlık mesleğinin güvende olmadığı bir ülkede, adaletinde güvende olmadığını yine aynı rahatlıkla ifade edebilse idik.

Daha hafızalarımızda bugün gibi tazeliğini koruyan, haince patlatılan bombalarla bir çok masumun gözlerimizin önünde, üstelik başkentimizde yaşadığı dramı bugün acı ile anıyoruz. Bizler biliyoruz ki; Vatanın ve toprağın olmadığı, birliğin ve bütünlüğün tesis edilemediği bir ülkede, ne hürriyet ve ne de güvenlik içinde yaşayan insandan, insanın en kutsal hakkı olan savunma hakkını kendilerine meslek edinen Avukattan söz edilebilir.

DOĞU VE GÜNEYDOĞUMUZ ADETA YANGIN YERİ

Terörle mücadele de devletimiz büyük bir çaba gösteriyor. Her gün gelen Şehit haberleri ile gönlümüz yanıyor. Doğu ve Güneydoğu Bölgemiz, masum bölge insanı için yaşanılamaz hale geldi. İçeriden ve dışarıdan çizilen senaryolarla ülkemiz büyük bir oyunun ortasında kalmış durumda. Böyle bir ortamda her türlü siyasi çekişmeleri, dünya görüşlerini ve farklı yaşam biçimlerimizi bir kenara koyarak vatanımızın, bayrağımızın ve devletimizin birliği üzerine tam bir ittifak halinde olmamız gerekir diye düşünüyoruz.

Bu zor zamanda vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.  Altını çizerek belirtiyoruz ki; Kayseri Barosu  Avukatları olarak,  bir tarafta demokratik hukuk devletinde yargılama faaliyetlerinin en temel unsuru olan savunma görevini ve yürüttüğümüz görevin sorumluluk ve bilinci içerisinde mesleğimizi icra ederken, diğer tarafta vatan ve bayrak savunmasında tam bir sorumluluk duygusu içerisinde, birliğin ve kardeşliğin en öncü savunuculuğunu yapmayı mesleğimizin de üstünde bir görev olduğunu ifade etmek istiyoruz.

KARDEŞ AZERBAYCAN’A ve AZERİ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

Ortadoğu’da kaynayan kazan bir yandan güneyimizde ülkemize büyük bedeller ödetirken, milyonlarca masum insan Anadolu’ya canlarını kurtarmak için sığınmışken, bir başka acı haber Karabağ’dan geldi. Kardeş Azerbaycan’dan gelen Şehit haberleri  tüm milletimizi üzdü ve bizleri de yaraladı. Batı yine aynı iki yüzlülüğü ile Ortadoğu’daki dramı görmediği gibi Azerbaycan’ıda görmedi, görmüyor.

 

MANEVİ TERÖR BİR BAŞKA ACIMIZ... SEVGİ VE MERHAMET İKLİMİNİN YENİDEN TESİS EDİLMESİ ŞARTTIR

Ülkemiz bir taraftan terör belası ile mücadele ederken, yine ülkemizin dört bir tarafından gelen çocuğa cinsel istismar, tecavüz ve kadına şiddet haberleriyle toplumca sarsılıyoruz. Geçmişte dilimize almaktan haya ettiğimiz kavramlar, artık günlük hayatımızın bir parçası oldu. Bir yandan, bunların konuşulmasının suçu yaygınlaştıran bir etkisinin olduğu korkusu yaşarken, diğer yandan sorunun farkında olarak hastalığın tedavisine katkı sağlamak adına cesurca konuşmanın gerekip gerekmediğinin ikilemini yaşıyoruz. Tüm bu taciz, tecavüz ve şiddet vakalarıyla birlikte ahlak, sevgi ve merhamet eksikliğinin toplumda giderek daha da belirgin bir hal aldığı apaçık ortadadır. Bu ülkenin yüzlerce yıldır bir arada yaşayan bireyleri olarak eğer biz bu iklimi yeniden tesis edemezsek, sadece cezaların artırılması,  hukuki ve cezai düzenlemeler ile çözüme kavuşamayacağımız da bir gerçektir.

Bu anlamda tüm insanlığın uymak zorunda olduğu toplumsal kanunlarla beraber vicdanının, merhametinin ve hepsinin üstünde insanlığının tabi olduğu iç dünyasının da yeniden tesis edilmesi, topyekün olarak bu alanda yeniden bir kurtuluş mücadelesi verilmesi gerekmektedir.

İSTİSMAR OLAYLARININ TAKİPÇİSİ OLMAK GÖREVİMİZDİR

Bu kapsamda bir yandan yaşanan acı olaylarla ilgili olarak en ağır cezaların verilmesi için gerekli hukuki düzenlemelerin ivedilikle çıkarılması için konunun takipçisi olacağımızı, her platformda tüm Baro gücümüzle birlikte ve komisyonlarımızca baskı unsuru olacağımızı kamuoyuna bildirmeyi vazife sayıyoruz.  Diğer taraftan da; toplumsal çürümenin panzehiri olarak değerlerimizi yeniden tesis etmenin, merhamet ve vicdan eksenli bir dirilişin, içinden geçtiğimiz bu buhran içerisinde ne kadar gerekli olduğunun da altını çiziyoruz.

BAROLARIN GÜCÜ SINIRLIDIR VE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SİYASİ İRADE İSTER

Bütün bu insanlığımızı, vatanımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi ilgilendiren derin ve önemli meselelerin yanında kadim mesleki sıkıntılarımızın da devam ettiği de bir gerçektir. Savunma görevini yerine getiren avukatlar hukukun üstünlüğünün ve hukuk devletinin savunucularıdır. Bu  görevi ifa eden savunma hakkının temsilcilerinin diğer yargı makamları karşısında gerçek konumuna kavuşturulması ve bunun topluma yansıtılması mesleki olarak bizlere itibar kazandırmaktan da öte, yargı gücünü ve güvenirliliğini artıracaktır.

Yine mesleğimizin kalitesini artırmak için meslektaşlarımızın da kalitesini artırmak bir amaç olmalı, bu kapsamda fakülte  kontenjan sınırlaması, avukatlık sınavı ve hukuk fakülteleri kalite ve yeterlilik düzenlemeleri acilen hayata geçirilmelidir. Barolar olarak mevzuatla çözülmesi gereken sorunlar için gücümüzün olmadığı, siyasi iradeye ihtiyaç duyulduğu ortadadır. Bu başlıklarda acil ve ivedi düzenlemeler yapılmadığı takdirde, mesleki faaliyetlerimiz belli bir süre sonunda maalesef yapılamaz hale gelecektir.

Avukatlık mesleğinin toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma ve devletimizin kurumsal felsefesine yerleşmesi dileği ile yargının temel unsuru olan ve demokratik hukuk sistemimizin ayrılmaz öğesi olan tüm Avukat meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyoruz.05/04/2016

Kayseri Barosu Yönetim Kurulu Adına

Baro Başkanı Av.Fevzi Konaç 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.