KAYSERİ BAROMUZDAN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 16.07.2016| Okunma Sayısı: 2781

16.07.2016

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

 

 

            Değerli Meslektaşlarım, Değerli Basın Mensupları.

            Dün 15.07.2016. Ülkemiz siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiş bulunan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalınan bir gün olmuştur. Türkiye’nin kan ve gözyaşı ile büyük bir imtihandan geçen bir coğrafyanın tam ortasında varlık, merhamet, sevgi, mağdur ve mazlumlara sahip çıkma mücadelesi bir taraftan devam ederken, binlerce mülteciye kucak açıp ev sahipliği yaparken, diğer taraftan büyükşehirlerinde patlayan bombalarla terör ve terör örgütlerinin uzantısı siyasi örgütlerle mücadele ederken, hafızasından silmeye çalıştığı ve geçmişte yaşanan birkaç örneği ile büyük bir bedel ödediği darbe girişimlerinin bir benzeriyle daha karşı karşıya kalması millet olarak hepimizi hüzne ve acıya sevketmiştir.

Özellikle ifade etmek ve altını çizmek isteriz ki; siyasi tarihimizdeki yapılan darbelerin hiçbirinde siyaset kurumunun yanında ve seçilmiş iktidarların hukuki haklarının korunmasında millet olarak doğru ve dik bir duruş sergileyemediğimiz ortadadır. Ancak içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, hiçbir siyasi ve ideolojik farklılığımızı gözetmeksizin, millet olarak topyekün meydanlara inilerek, Türkiye Cumhuriyeti’ne, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve seçilmiş iktidara sahip çıkılmıştır. Milyonlar tarafından millet iradesine saygının gereği olan sandıkla seçilmiş iktidarların, sandıkla görevlerinden uzaklaştırılması gerektiği gerçeğini de tüm dünyaya haykırırcasına ülkesine, bayrağına, toprağına, inançlarına sahip çıkan bir tavır sergilenmiştir.

Gün, politik çıkarlar gözetme günü değildir.

Gün, ayrışma günü değildir.

Gün, ideolojik farklılıklarımızın tartışılma günü değildir.

Gün, topyekün olarak milletin içine sızmış, devletin içinde ayrı bir devlet olma iddiasını ortaya koymuş devlet içerisindeki paralel(fetö) yapılanmasına ve bu tür yapıları sürekli besleyen ezeli ortak düşmanlarımıza karşı birlikte mücadele etme günüdür.

Tüm milletimize en gür sesimizle ifade ediyoruz ki, bu olay siyaset üstü bir olaydır. Milletimizin ve ülkemizin varlık yokluk meselesidir. İçinden geçtiğimiz büyük sıkıntılar göz önüne alındığında, halen bir kurtuluş savaşı ile karşı karşıya olduğumuzun, kurtuluş savaşının devam ettiğinin farkına varılması günüdür.

Milletin bağrında peygamber ocağı olarak adlandırılan, milletin emekleri ile silahlandırılan, milletin her gün her bir ferdine dua ettiği ordunun içindeki bir grup hain, milletin Meclisine, milletin Cumhurbaşkanına, milletin polisine ve milletin kendisine silah çekmiştir. Bunun kabul edilmesi asla mümkün değildir.

            Bundan dolayıdır ki, tüm milletimiz, aklıselim ve sağduyu ile bugün vatanına, toprağına, bayrağına sahip çıkmalıdır. Meydanlarda asla bir kargaşaya müsamaha göstermeden, hukuk içinde tepkisini dile getirip, ülkesinin geleceğine dair adım atmak zorundadır.

Haberlere yansıdığına göre 161 şehidin ve birçok yaralının olduğundan bahsedildiği bugünde, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken tüm dünyadaki mazlumların son sığınağı olan merhamet kalesi Anadolu’nun üzerindeki kara bulutların bir an önce kalkmasını diliyor, milletimize bir kez daha başsağlığı ve geçmiş olsun diyoruz.

            Biz Kayseri Barosu olarak; bu darbe girişiminin faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için yapılacak her türlü girişime destek verdiğimizi tüm milletimizle paylaşmayı görev sayıyoruz.

            Konu vatan olduğunda parti gözetmeksizin tek yürek olan milletimize, siyasi partilerimizin Genel Başkanlarına teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

16.07.2016

                                                                                              Kayseri Barosu Başkanlığı

     Adına

                                                                                                      Av.Fevzi KONAÇ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.