CMK ÖDEMELERİ İÇİN DOSYA HAZIRLAMA
Tarih: 1.03.2017| Okunma Sayısı: 22139

CMK ÖDEMELERİ İÇİN DOSYA HAZIRLAMA

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI’NIN www.kayseribarosu.org.tr WEB ADRESİNDE SOL TARAFTA Kİ CMK LİNKİNDE BULUNAN CMK FORMLARI BÖLÜMÜNDEN YILLARA GÖRE İNDİRECEĞİNİZ EXCEL DOSYASININ FORMATA UYGUN ŞEKİLDE DOLDURULMASI GEREKMEKTEDİR.

1- ) 01.01. 2021 TARİHİ İTİBARİYLE ALINAN GÖREVLERDE; ÇOCUK ŞUBE, ÇOCUK SAVCILIĞI VE ÇOCUK İZLEME MERKEZLERİNDE ALINAN İFADELERİN, 2021 CMK MERKEZ FORM (%18 KDV, %8 KDV) İÇERİSİNDE  OLAN, %8 KDV SORUŞTURMA EXCEL DOSYASINA YAZILMASI RİCA OLUNUR.

2- ) ÇOCUK MAHKEMESİ ALINAN GÖREVLER İÇİN; CMK MERKEZ FORM (%18 KDV, %8 KDV) İÇERİSİNDE  OLAN, %8 KDV KOVUŞTURMA EXCEL DOSYASINA YAZILMASI RİCA OLUNUR.

SORUŞTURMA EVRAKLARI İÇİN;

1 . ÖDEMELER İÇİN 2 AYRI DOSYA HAZIRLANMASI GEREKMEKTEDİR.(ASIL VE FOTOKOPİ)

2 . SORUŞTURMA AŞAMASINDAKİ ÜCRET İÇİN İLK DOSYAYA TUTANAKLARIN ASLI (ISLAK İMZALI NÜSHA) EKLENECEKTİR. EKLENEN SORUŞTURMA EVRAĞINA (EMNİYET-SAVCILIK-SORGU) MUTLAKA SAVCILIK HAZIRLIK NUMARASININ YAZILMASI GEREKİR. HAZIRLIK NUMARASI TUTANAĞIN SAĞ ÜST KÖSESİNE VE EXCEL’E YAZILMADIR. AYNI ŞAHSIN SORUŞTURMA EVRESİNİN HER AŞAMASINDA GÖREV ALINDIYSA ( EMNİYET, SAVCILIK, SORGU HAKİMLİĞİ ) EVRAK BİRBİRİNE ZIMBALANIR VE EXCELE SAVCILIK HAZIRLIK NUMARASIYLA TEK GİRİŞ YAPILIR.

3 . SAVCILIK SORUŞTURMA NUMARASI (İLGİLİ ŞAHSIN TC VE OLAY GÜNÜ ESAS ALINARAK) DIŞINDA HİÇBİR NUMARA YAZILMAYACAKTIR. (SORUŞTURMA NUMARASINDAN EMİN OLMADIĞINIZ EVRAKLARDA İLGİLİ SAVCILIK KALEMİNDEN TEYİT ETTİRMENİZ GEREKMEKTEDİR.) ALINAN GÖREVLERİN HAZIRLIK NUMARASINI DANIŞMADAN, İHBAR NUMARASI ALABİLECEKLERDE İSE MÜRACAAT SAVCILIK KALEMİNDEN ÖĞRENİLMESİ  GEREKMEKTEDİR.

4 . EVRAKLARIN HEM ASLINA HEM DE FOTOKOPİSİNE GÖREVLENDİRME YAZISI EKLENMELİDİR. (KENDİ OCAS SAYFANIZDA GÖREVLERİM KISMINDAN)

5. CMK YÖNETMELİĞİ MADDE - 11  FIKRA-3 SORUŞTURMA VEYA KOVUŞTURMA EVRAĞININ 5 SAYFADAN FAZLA OLMASI HALİNDE İLK VE SON SAYFA KONULMASI YETERLİDİR  (5 SAYFA ÜSTÜ OLAN EVRAKLARIN İLK VE SON SAYFASININ KOYULMASI YETERLİDİR, İLK VE SON SAYFADA ŞAHSIN VE VEYA AVUKATIN İSMİ GEÇMİYORSA İLK VE SON SAYFAYA EK OLARAK AVUKAT VE VEYA ŞAHSIN İSİMLERİNİN GEÇTİĞİ SAYFA EKLENECEKTİR.) HER SAYFASINA ASLI GİBİDİR AVUKAT AD SOYAD İMZA YAPILMALIDIR.

6 . HAZIRLIK NUMARASI ÇIKMAYAN EVRAKLARIN ÖDEMESİ HAZIRLIK NUMARASI BELLİ OLDUKTAN SONRAKİ BAŞVURU SONUCUNDA YAPILACAKTIR.

7. ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇİM'DE ALINAN İFADELER HAZIRLIK NUMARALARI, ÇIKMIŞ OLSA DAHİ 2 AY SONRA PARA TALEBİNDE BULUNMALIDIR.

KOVUŞTURMA EVRAKLARI İÇİN;

1 . EVRAK İKİ NÜSHA HAZIRLANIR VE İKİ NÜSHANIN DA HER SAYFASINA ASLI GİBİDİR AVUKAT AD SOYAD İMZA YAPILMLIDIR. (5 SAYFA VE ÜSTÜ OLAN EVRAKLARIN İLK VE SON SAYFASININ KOYULMASI YETERLİDİR, İLK VE SON SAYFADA ŞAHSIN VE VEYA AVUKATIN İSMİ GEÇMİYORSA İLK VE SON SAYFAYA EK OLARAK AVUKAT VE VEYA ŞAHSIN İSİMLERİNİN GEÇTİĞİ SAYFA EKLENECEKTİR.)

2 . HER İKİ SÜRETİNE DE GÖREVLENDİRME YAZISI EKLENMELİDİR.

3 . EKLENEN EVRAKTA MUTLAKA ŞAHIŞ/ŞAHISLARIN VE AVUKATIN İSMİ ZABITTA GEÇMELİDİR.(DURUŞMAYA GİRİLDİĞİ HALDE ÜSTTEKİ DURUMLA KARŞILAŞAN AVUKATLAR İLGİ MAHKEMEDEN EKSİKLİĞİ TAMAMLAMALARI HALİNDE ÖDEMELERE BAŞVURA BİLMEKTEDİRLER)

4 . KOVUŞTURMADAN ALDIĞINIZ GÖREVLERİN ARANMA TARİHİNE GÖRE DEĞİL İLK DURUŞMA TARİHİNİ ESAS ALARAK YILLARA GÖRE EXCEL HAZIRLANMALIDIR.

TALİMAT EVRAKLARI İÇİN;

1 .TALİMAT DOSYALARI İÇİN; ESAS DOSYASININ OLDUĞU İL İLÇE VE SORUŞTURMA VEYA ESAS NUMARASI ÖĞRENİLMESİNDEN SONRA ÖDEME İÇİN BAŞVURMANIZ GEREKMEKTEDİR.

2 .TARAFINIZCA CMK BÜROSUNA TESLİM EDİLEN, TALİMAT EVRAKLARININ ÖDEMESİ, İLGİLİ SAVCILIKLARDAN YAPILACAĞINDAN EVRAKLARIN CMK BÜROSUNDAN İMZADAN ÇIKTIKTAN SONRA İLGİLİ SAVCILIĞA E-MAKBUZ KESİP HER İKİ SÜRETEDE EKLEDİKDEN SONRA  İADELİ TAAHÜTLÜ OLARAK EVRAK SAHİBİ AVUKAT TARAFINDAN GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

EVRAK TESLİMİNDE İSTENİLENLER

1 .GÖREVİ İFA ETTİĞİNİZ TARİHDEKİ EXCELE KAYDETTİĞİNİZ EVRAKLARI E-POSTA  GÖNDERİNİZ.(cmk@kayseribarosu.org.tr)

2. EXCELLE KAYIT EDİLEN EVRAKLARIN; EXCEL SIRASIYLA AYNI SIRADA TESLİM EDİLMESİ.(ASIL VE FOTOKOPİ ŞEKLİNDE AYRI AYRI )

3 . YUKARIDA İZAH EDİLEN ŞEKİLDE HAZIRLANAN EVRAKLAR

4 . CMK' DAN TALEP ETTİĞİNİZ ÜCRETİN MAKBUZU CMK BÜROSUNDAN SİZE VERİLEN ÜST YAZIDAN SONRA E-MAKBUZ OLARAK KESİP ELDEN VEYA E-POSTA YOLU İLE ULAŞTIRMANIZ GEREKMEKTEDİR.(cmk@kayseribarosu.org.tr)

5 . SİGORTALI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATLAR İÇİN, TESLİM EDİLEN EVRAKLARIN TARİHLERİ ESAS ALINARAK 2 NÜSHA HALİNDE SİGORTA HİZMET LİSTESİ

6 .CMK ÜCRETLERİ SİGORTALI ÇALIŞAN AVUKATLAR İÇİN SİGORTALI  OLARAK YANINDA ÇALIŞTIĞI  VERGİ MÜKELLEFİ AVUKATIN ŞAHSİ HESABINA YATIRILACAKTIR,

7.CMK' DAN TALEP EDİLECEK ÜCRETİN (NET+KDV+STOPAJ) 5.000.00 TL' Yİ GEÇMESİ DURUMUNDA CMK BÜROSUNDAN GÖNDERİLECEK MESAJ İLE  BELİRTİLEN  TARİH ARALIĞINDA 22/A ' YA GÖRE VERGİ MÜKELLEFİ AVUKATIN  BORCU VARDIR/YOKTUR BELGESİ GETİRİLECEKTİR. SİGORTALI AVUKAT, YANINDA ÇALIŞTIĞI VERGİ MÜKELLEFİ OLAN AVUKATIN BORCU VARDIR/YOKTUR BELGESİNİ GETİRMESİ GEREKMEDİR.

<<<Kasım 2021><<
Kasım 2021