CMK ÖDEMELERİ İÇİN DOSYA HAZIRLAMA
Tarih: 1.03.2017| Okunma Sayısı: 8271

CMK ÖDEMELERİ İÇİN DOSYA HAZIRLAMA

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI’NIN www.kayseribarosu.org.tr WEB ADRESİNDEN CMK LİNKİNİN ALTINDA BULUNAN CMK FORMLARI BÖLÜMÜNDEN YILLARA GÖRE İNDİRECEĞİNİZ EXCEL DOSYASININ FORMATA UYGUN ŞEKİLDE DOLDURULMASI GEREKMEKTEDİR.

SORUŞTURMA EVRAKLARI İÇİN;

1 . ÖDEMELER İÇİN 2 AYRI DOSYA HAZIRLANMASI GEREKMEKTEDİR.(ASIL VE SURET ŞEKLİNDE)

2 . SORUŞTURMA AŞAMASINDAKİ ÜCRET İÇİN İLK DOSYAYA TUTANAKLARIN ASLI (ISLAK İMZALI NÜSHA) EKLENECEKTİR. EKLENEN SORUŞTURMA EVRAĞINA (EMNİYET-SAVCILIK-SORGU) MUTLAKA SAVCILIK HAZIRLIK NUMARASININ YAZILMASI GEREKİR. HAZIRLIK NUMARASI TUTANAĞIN SAĞ ÜST KÖSESİNE VE EXCEL’E YAZILMADIR. AYNI ŞAHSIN SORUŞTURMA EVRESİNİN HER AŞAMASINDA GÖREV ALINDIYSA ( EMNİYET, SAVCILIK, SORGU HAKİMLİĞİ ) EVRAK BİRBİRİNE ZIMBALANIR VE EXCELE SAVCILIK HAZIRLIK NUMARASIYLA TEK GİRİŞ YAPILIR.

3 . SAVCILIK SORUŞTURMA NUMARASI (İLGİLİ ŞAHSIN TC VE OLAY GÜNÜ ESAS ALINARAK) DIŞINDA HİÇBİR NUMARA YAZILMAYACAKTIR. (EMNİYET VE JANDARMA) ALINAN GÖREVLERİN HAZIRLIK NUMARASINI SAVCILIK ÖN BÜRODAN ALINMASI GEREKMEKTEDİR.

4 . EVRAKLARIN HEM ASLINA HEM DE FOTOKOPİSİNE GÖREVLENDİRME YAZISI EKLENMELİDİR. (OCASTAN ALINACAK)

5 . İKİNCİ DOSYADA EVRAKIN FOTOKOPİSİNİN (5 SAYFA VE ÜSTÜ OLAN EVRAKLARIN İLK VE SON SAYFASININ KOYULMASI YETERLİDİR, İLK VE SON SAYFADA ŞAHSIN VE VEYA AVUKATIN İSMİ GEÇMİYORSA İLK VE SON SAYFAYA EK OLARAK AVUKAT VE VEYA ŞAHSIN İSİMLERİNİN GEÇTİĞİ SAYFA EKLENECEKTİR.) HER SAYFASINA ASLI GİBİDİR AVUKAT AD SOYAD İMZA YAPILMALIDIR.

6 . HAZIRLIK NUMARASI ÇIKMAYAN EVRAKLARIN ÖDEMESİ HAZIRLIK NUMARASI BELLİ OLDUKTAN SONRAKİ BAŞVURU SONUCUNDA YAPILACAKTIR.

KOVUŞTURMA EVRAKLARI İÇİN;

1 . EVRAK İKİ NÜSHA HAZIRLANIR VE İKİ NÜSHANIN DA HER SAYFASINA ASLI GİBİDİR AVUKAT AD SOYAD İMZA YAPILMLIDIR. (5 SAYFA VE ÜSTÜ OLAN EVRAKLARIN İLK VE SON SAYFASININ KOYULMASI YETERLİDİR, İLK VE SON SAYFADA ŞAHSIN VE VEYA AVUKATIN İSMİ GEÇMİYORSA İLK VE SON SAYFAYA EK OLARAK AVUKAT VE VEYA ŞAHSIN İSİMLERİNİN GEÇTİĞİ SAYFA EKLENECEKTİR.)

2 . İKİ NÜSHAYA DA GÖREVLENDİRME YAZISI EKLENMELİDİR.

3 . EKLENEN EVRAKTA MUTLAKA ŞAHIŞ/ŞAHISLARIN VE AVUKATIN İSMİ ZABITTA GEÇMELİDİR.(DURUŞMAYA GİRİLDİĞİ HALDE ÜSTTEKİ DURUMLA KARŞILAŞAN AVUKATLAR İLGİ MAHKEMEDEN EKSİKLİĞİ TAMAMLAMALARI HALİNDE ÖDEMELERE BAŞVURMALARI GEREKMEKTEDİR)

4 . GÖREVLENDİRİLEN İLK DURUŞMA TARİHİ ESAS ALINARAK YILLARA GÖRE EXCEL HAZIRLANMALIDIR.

TALİMAT EVRAKLARI İÇİN;

1 . ESAS DOSYASI İL VEYA İLÇE DIŞINDA OLAN TALİMAT DOSYALARI İÇİN TALİMATIN VERİLDİĞİ YER VE HAZIRLIK NUMARASININ ÖĞRENİLMESİNDEN SONRA ÖDEME İÇİN BAŞVURMANIZ GEREKMEKTEDİR.

2 . TALİMAT; KOVUŞTURMA VE SORUŞTURMA EVRAKLARI YUKARIDA BELİRTİLEN ESASLAR DİKKATE ALINARAK HAZIRLANMALIDIR.

3 . TALİMAT EVRAKLARININ ÖDEMESİ, İLGİLİ SAVCILIKLARDAN YAPILACAĞINDAN EVRAKLARIN CMK BÜROSUNDAN İMZADAN ÇIKTIKTAN SONRA ALINIP İADELİ TAAHÜTLÜ OLARAK EVRAK SAHİBİ AVUKAT TARAFINDAN GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

EVRAK TESLİMİNDE İSTENİLENLER

1.

1 . HAZIRLANAN EXCELİN KAYITLI OLDUĞU FLAŞ BELLEK

2. EXCELLE KAYIT EDİLEN EVRAKLARIN; EXCEL SIRASIYLA  AYNI SIRADA TESLİM EDİLMESİ.

3 . YUKARIDA İZAH EDİLEN ŞEKİLDE HAZIRLANAN EVRAKLAR

4 . SERBEST MESLEK MAKBUZU

5 . SİGORTALI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATLAR İÇİN, TESLİM EDİLEN EVRAKLARIN TARİHLERİ ESAS ALINARAK 2 NÜSHA HALİNDE SİGORTA HİZMET LİSTESİ

6 .CMK ÜCRETLERİ SİGORTALI ÇALIŞAN AVUKATLAR İÇİN SİGORTALI  OLARAK YANINDA ÇALIŞTIĞI  VERGİ MÜKELLEFİ AVUKATIN ŞAHSİ HESABINA YATIRILACAKTIR,

7. AVUKAT ORTAKLIĞI OLAN TALEPLERDE EVRAK VERMEYEN DİĞER ORTAK/ ORTAKLARIN MUVAFAKATLARIYLA EVRAĞINI TESLİM EDEN AVUKAKATIN HESABINA YATIRILMASI İÇİN ISLAK İMZALI İKİ NÜSHA HALİNDE YAZI  TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

8. CMK' DAN TALEP EDİLECEK ÜCRETİN (NET+KDV+STOPAJ) 2.000.00 TL' Yİ GEÇMESİ DURUMUNDA CMK SERVİSİNDEN GÖNDERİLECEK MSG' DA BELİRTİLEN  TARİH ARALIĞINDA 22/A ' YA GÖRE VERGİ MÜKELLEFİ AVUKATIN  BORCU VARDIR/YOKTUR BELGESİ GETİRİLECEKTİR.

<<<Eylül 2019><<
Eylül 2019