KAYSERİ

AralıkOcakŞubat
DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ AÇIKLAMASI
Tarih: 15.07.2017 | Okunma Sayısı: 190 | | |

Milli birlik ve beraberliğimize, Hukukun Üstünlüğüne, Hukukun herkese eşit, genel ve adil olarak uygulanmasına, Savunma Hakkının ve Adaletin işlevselliğine ve kutsallığına, Hukuk Devleti ilkesinin eksiksiz hayata geçmesine, devlette liyakat ve ehliyetin esas kabul edilmesine, demokratik kültürün yerleşmesine, Ordu-Millet geleneğinın tek ve eşsiz örneği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Yargı Erkinin ve tüm kurumlarımızın güçlenmesine ve kurumsallaşmasına ve Büyük Türk Milletinin huzur, mutluluk ve hukuki güvenlik hakkına vesile olması dilek ve temennilerimizle birlikte : Vatanımız, bağımsızlığımız ve milletimiz için canını veren tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Büyük Türk Milletine başsağlığı ve gazilerimize acil şifalar diliyor ; yukarıda sayılan ilke ve esasları hedef alan hain cunta girişimini ve fetö-festö'yü nefretle kınıyor ; kökü dışarıda olan bu hain cunta girişimini büyük bir feraset, cesaret ve kararlılıkla boğan ve bastıran kahraman TSK'lerimizi, emniyet güçlerini ve Büyük Türk Milletinin her bir ferdini şükran ve minnetle takdir ve tebrik ediyor ; hukuk, adalet, akıl ve bilimin ışığında, aynı yanlışlara ve aldanmalara tekrar düşülmemesi gerektiğini, Cumhuriyetin kurucu değerlerine, ilkelerine ve ruhuna sımsıkı sarılmanın ve vatandaşlık bilincinin tartışmasız gerekliliğini ve büyük önemini bir kez daha haykırıyor ; bütün bu vesilelerle, halkımızın ve meslektaşlarımızın Demokrasi ve Milli Birlik gününü anıyoruz.
Saygılarımızla.
Av. Cavit Dursun