KAYSERİ

EkimKasımAralık
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Tarih: 29.10.2017 | Okunma Sayısı: 180 | | |
Bağımsızlığın, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin, hukuk güvenliğinin, savunmanın, özgür vatandaş, birey ve insan olmanın, yurtta ve dünyada barış içinde yaşamanın, kadın erkek eşitliğinin, bilimsel eğitimin ve çocuklarımızın geleceğinin güvencesi olan Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Yakın tarih içerisinde, ne zaman ki Cumhuriyetin kurucu değerlerinden, Atatürk devrimlerinden, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşılmışsa ; ülkemizin içte ve dışta yaşadığı sorunların kat be kat arttığı, bölücü ya da din odaklı terör olaylarının daha da hortladığı, yaşam güvenliği, hukuki güvenlik, yargı bağımsızlığı ve savunma hakkının ağır derecede zedelendigi açıktır.
Tek çıkış noktamız Cumhuriyetin değerlerine, hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve savunmaya sahip çıkmaktır.
Türk Milletinin Büyük Atası, bundan tam 94 yıl önce,
“Efendiler, Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz” demişti.
Biz de Türkiye Cumhuriyetinin Kayseri Barosu olarak, Cumhuriyetin ilanından 94 yıl sonra, aynı gurur ve coşkuyla haykırıyoruz :
“Efendiler, Cumhuriyeti Dün Koruduk, Bugün Koruyoruz, Yarın da Koruyacağız.”
Av. Cavit Dursun
Kayseri Baro Başkanı