SÖZ SAVUNMANIN Toplantısını Ankara'da Birlik ve Beraberlik içerisinde Millet, Avukat ve Savunma kaynaştırması ile gerçekleştirdik.
Tarih: 26.02.2018| Okunma Sayısı: 1520

24.02.2018- Cumartesi, Ankara Anıtkabir ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu, Söz Savunmanın toplantısında, onbinlerle doldu taştı.
Muhteşem bir ambians, müthiş bir coşku, milli birlik ve beraberlik ve mesleki dayanışma içerisinde, birlikte ve bir arada yaşama isteğiyle, hukuk, adalet ve savunma duygusuyla, toplumun her kesiminden, Büyük Türk Milletiyle ve Türkiye'nin her yerinden gelen Avukatlarla, ülkemiz tarihinin en büyük Millet-Avukat Savunma buluşmasını gerçekleştirdik.
Boşu boşuna söylenmedi hiçbir şey. "Birlikte Birlik'teyiz", "Barolar ve TBB Türkiye'dir", "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır", "Savunma onurumuzdur", "Türkiye İçin Birlik, Birlik için Baro ve TBB”, “Baro, Vatandaşın Son Sığınağı ve Kalesidir.” , “Baro varsa Avukat var, Avukat varsa Özgürlük ve Hak var, Hepsi için TBB var.” dedik. Aynen söylediğimiz gibi oldu. Türkiye'nin her yerinden ve her kesiminden, Soma'dan madenciler, Artvin'den köylüler, Telafer'li Türkmen aileler, Van Ulupamir'den vatandaşlar, uyuşturucudan kurtarılan aileler, şiddete uğrayan kadınlar ve çocuklar, Kore ve Kıbrıs gazilerimiz, terörle mücadele eden gazi yaralılarımız, şehit yakınlarımız, esnaf, çiftçi, işçi, köylü, emekli ve toplumun her kesiminden, ne kadar vatandaşımız varsa, Türkiye'nin Birliği, Cumhuriyetin kurucu değerleri, son sığınakları olan Baroları, temsilcileri olan Avukatları, kendi savunma hakları, özgürlükleri ve hukukları için akın akın geldiler.
Türkiye'nin her ilinden ve bölgesinden, Barolarını, illerini ve tüm diğer meslektaşlarını temsilen, her görüş, düşünce, inanç ve etnik kökenden Avukatlar biraraya geldiler. Ortak paydamız olan hukuk, savunma, milli değerler ve vatanımız için biraraya geldiler.
Bu birlik ve beraberliği, bu coşkuyu, bu cesareti, bu sahiplenmeyi, bu samimiyet ve içtenliği, bizden başka hiçbir meslek grubu yapamadı ve yapamazdı da. Zira, biz sadece bir meslek örgütü değiliz, basit bir meslek odası değiliz, STK, STÖ değiliz. Biz, yargı erkinin savunma kurumuyuz. Biz, tarihi binlerce yıla dayanan, tarihin ilk yazılı meslek kuralları olanlarıyız. Biz, özgürlüğün, bağımsızlığın, aklın ve sorgulamanın ta kendisiyiz. Biz, insanlığın saldırıya karşı savunmanı, zorbalığa karşı başkaldıranı, haksızlığa karşı mücadele edenleriyiz. Biz, halkız, Türk Milletiyiz ve Türkiye'yiz. Yargının, savunmanın ve halkımızın özgür, gür ve hür sesiyiz. Yargıyı adil, insani ve hukuki eden biziz. Devletleri, demokratik hukuk devleti eden, toplumları medeni, uygar ve çağdaş eden biziz. Tüm insanlığın ortak, genel, adil ve eşit değerlerinin temsilcisi biziz. Çünkü biz Savunma'yız. Çünkü biz, Türk Milleti ve Türkiye'yiz.
Bu büyük ve tarihi buluşmayı, üstelik böylesine zor, baskı ve olağanüstü bir dönemde, büyük bir cesaret, özveri ve güvenle gerçekleştiren,
Türkiye'nin her yerinden, ilinden, bölgesinden ve Barosundan gelen Avukatlarımızı,
Türkiye Barolar Birliğimizi, Birlik Başkanımızı, Birlik Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurullarımızı, TBB Başkan Başdanışmanımızı, TBB'nin özverili, yürekli ve güzel tüm çalışanlarını,
Baro Başkanlıklarımızı ve Baro Başkanlarımızı,
Toplantımızın Divan Başkanı ve Divan Üyelerimizi,
Kayseri Barosu Başkanlığını, İç Anadolu Bölgesini temsilen, Divan Üyeliğine uygun ve layık gören tüm Baro Başkanlarımızı,
Toplantımıza iştirak eden tüm kurum, kuruluş, parti ve birlik temsilcilerini,
Toplantının her aşamasında emeği geçen tüm çalışan, basın, güvenlik ve diğer çalışanları,
Kayseri Baromuzdan gelen tüm Avukatlarımızı ve özellikle
Büyük Türk Milletinin her kesiminden gelen yüce gönüllü vatandaşlarımızı ve insanlarımızı, Kayseri Barosu ve Şahsım adına, saygıyla selamlıyor, en içten duygularla tebrik ve teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.
Biz Türk Milletiyiz ve Türkiye'yiz. Biz Savunma'yız ve Avukatız.
Sevgi ve saygılarımla.
Av. Cavit Dursun

Kayseri Barosu Baskanı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

23.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.