AğustosEylülEkim
Tarih: 31.10.2009 23:00:00 | Okunma Sayısı: 36156 | | |

AVUKAT STAJI YAPMAK İÇİN BAŞVURACAKLARIN

GETİRMESİ GEREKEN BELGELER

1.        8 ADET BİYOMETRİK FOTOĞRAF  4,5*6 EBATLARINDA (KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNE UYGUN ERKEKLER İÇİN KRAVATLI, SAKALSIZ,)

2.        NUFUS CÜZDANINIZIN NOTER ONAYLI FOTOKOPİSİ OLABİLECEĞİ GİBİ NOTER TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ NÜFUS CÜZDANI ÖRNEĞİ VEYA NUFUS İDARESİNDEN ALINACAK SADECE ŞAHSINIZA AİT NUFUS KAYIT ÖRNEĞİ(2 ADET ASIL)

3.       DİPLOMA / ÇIKIŞ BELGESİNİN NOTER ONAYLI ÖRNEĞİ (2 ADET ASIL)

4.        İKAMETGAH BELGESİ (2 ADET)

5.         SAĞLIK RAPORU (2 ADET SAĞLIK OCAĞINDAN) VE DEVLET HASTANESİNDEN ALINACAK OLAN PSİKİYATR RAPORU (2 ADET)

6.        ADLİ SİCİL KAYDINIZ (EVLİ İSENİZ EVLENMEDEN ÖNCEKİ SOY İSMİNİZE GÖREDE DÜZENLENMİŞ ADLİ SİCİL KAYDINIZ) (1 ASIL 1FOTOKOPİ)

7.        SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN  4A/4B/4C İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR İŞLE MEŞGUL OLMADIĞINIZI  GÖSTERİR  SİGORTALILIK TESCİL KAYDI (1 ASIL 1 FOTOKOPİ)

8.         STAJ ÖNCESİNDE SGK’DA GİRİŞ ÇIKIŞINIZ OLMUŞ İSE BİRDE HİZMET DÖKÜMÜ (1 ASIL 1 FOTOKOPİ)

9.        ASKERLİK GÖREVİNİ İFA ETMİŞ İSENİZ TERHİS BELGENİZ (2 SURET)

10.     İSİM VEYA SOY İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİZ VARSA MAHKEME KARARINIZ (2 SURET)

11.     MEMURİYETTEN İSTİFA ETMİŞ İSENİZ İSTİFA DİLEKÇENİZ,VE KURUMUNUZDAN ALACAĞINIZ HİZMET DÖKÜM CETVELİNİZ (2 SURET)

BELGELERİN HAZIRLANIŞ TARİHLERİNİN BAŞVURU TARİHİNİZE YAKIN OLMASINA DİKKAT EDİNİZ.

STAJ BAŞVURUSUNDA İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN DİLEKÇELER :

1.        BAŞVURU DİLEKÇENİZ(Örnek 1)

2.        İKİ AYRI AVUKATTTAN ALACAĞININ BİLDİRİ KAĞIDI (Örnek2)

3.        1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUN 3. MADDESİNİN f. VE 5. MADDESİNİN a BENTLERİNDE YAZILI HALLERİN KENDİNİZDE BULUNMADIĞINA İLİŞKİN BEYANINIZ.(Örnek3)

4.        İKİNCİ KISIM AVUKAT YANI STAJINIZ İÇİN MUVAFAKAT(5 yılını doldurmuş bir avukattan ) (Örnek 4)

BU DİLEKÇELERDEN 2’ŞER ADET HAZIRLAYINIZ.

DİLEKÇE ÖRNEKLERİ:

Örnek:1

KAYSERİ

………..Üniversitesi/Fakültesinden………tarihinde/döneminde mezun oldum Avukatlık Stajyerliğine kabul için gerekli nitelikleri taşıyorum.

Kayseri Mahkemelerinde staja başlatılmam hususunda gerekli işlemlerin yapılmasını saygı ile arz ederim.                                                                                                                                     …./…./…..

Adı Soyadı,

Adres                     :                                                                                                                             İmza

Gsm                       :

Sabit Tel :

Kan Grb :

Örnek:2

KAYSERİ

Baronuzun staj listesine yazılarak stajını yapmak isteyen ………..’yı yakınen tanıdığımı bildirir kendisini saygı ile takdim ederim…../…./….

Av…………

imza

Örnek:3

KAYSERİ

1136 sayılı Avukatlık Kanunun 3. Maddesinin f ve 5. Maddesinin (a) bentlerinde yazılı hallerin kendimde olmadığını cezai ve inzibati altında bulunmadığımı halen avukatlık stajı ile bağdaşmayan bir işle uğraşmadığımı ve avukatlık stajıma mani bir halim olmadığını beyan ederim. Saygılarımla…./…/…

Geçimimi ailem sağlıyor.

Adı soyadı

İmza

Örnek:4

KAYSERİ

Baronuz Stajyerliğine kabul isteminde bulunan ………….ikinci altı aylık avukat yanı stajını yanımda yapmasını muvafakat ediyorum…../…./…..

Av……….

İmza

Sevgili Stajyerlerimiz;

Baromuza hoş geldiniz. Staj süreniz bir yıldır. Müracaatınızdan sonra 15 günlük ilan süreniz vardır. İtiraz eden olmadığı takdirde size bildirilen zamanda dosyanız hazırlanarak staja başlamanız sağlanır ki işte o zaman stajınız başlamış demektir. Bu sürelerin   içerisine resmi tatiller dahildir.

Stajınızın ilk altı aylık kısmını adliye stajınız ikinci altı aylık kısmını ise avukat yanı stajınız oluşturur. Bu sürelerde adliye stajınızı Adli Yargı Adalet Komisyonunun ön gördüğü Savcılık, Mahkeme ve İcra müdürlüklerinde tamamlarsınız. Geçişlerinizi gösterir müzekkere ve raporları baro kalemine vermeniz gerekmektedir.

İkinci altı aylık avukat yanı stajınızı da ise raporlarınızı Av. Ali Taşcı Eğitim Merkezimize ulaştırmanız gerekecektir. Olabilecek tüm yazılarınızı herhangi bir maduriyete mahal vermemek için lütfen zamanın da sununuz. Başkanlığımıza sunacağınız dilekçeler yukarda gösterilen şekilde olmalıdır. Sadece kişisel bilgilerinizi tamamlayarak çıktı alabilirsiniz.

Başarı dileklerimizle….

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI

SATJYER AVUKATLARIN YÜKÜMLÜ OLDUĞU KONULAR :

ü Stajyer Avukat Kayseri Barosunun eğitim çalışmalarına katılmakla yükümlüdür.

ü Stajyer Avukat adres ve telefon bilgilerini baroya bildirmekle yükümlüdür.

Stajyer Avukatlarımız staj süresi içerisinde şu yazıları dosyalarına ibraz etmeleri gerekir:

ü 15 günlük askı süresi içerisinde sizi araştırması istenen avukattan cevap yazısı bu yazı dosyanızda bulunmadığı ve süresinde sunmadığınız takdirde stajınız başlatılmaz.

ü İkinci kısım stajınız için muvafakat eden avukatınızdan getireceğiniz stajınıza başladığınızı gösterir yazı

ü İkinci kısım stajınızı yaparken şayet yanında staj yaptığınız avukatınızı değiştirmiş iseniz; değiştirdiğinizi ve kimin yanında devam etmek istediğinizi bildirir dilekçeniz ile ayrıldığınız avukatınızdan staj yaptığınız süreyi içerir raporunuzla yanında staj yapacağınız avukatın muvafakat ettiğini gösterir yazınız ve yine devam edeceğiniz avukatınızdan da başladığınızı gösterir belge

ü Avukatınızca hazırlanacak olan ilk üç aylık raporunuz bu raporun ayrıntılı olmasına özen gösteriniz..

ü Avukatınızca hazırlanacak olan ikinci üç aylık raporunuz bu raporun da ayrıntılı olmasına özen gösteriniz.

ü Stajınızı tamamladığınızda avukatlık ruhsatınıza başvurabilirsiniz. Aksitatirde staj bitim belgesi için müracaat etmeniz gerekmektedir.

Stajyer Avukatlarımız şu hususlardan istifade eder:

ü Stajyer Avukatlar avukatlık stajına başladıkları tarihten itibaren genel sağlık sigortalısı sayılırlar ve stajları devam ettiği sürece genel sağlık sigortalılıkları devam eder

Stajyer Avukatlarımız isterler ise şu hususlardan istifade eder:

ü Türkiye Barolar Birliğinden staj süresince alacakları Stj Kredisi (aylık 500,00TL)

ü Avukatlık Kanunun 26. Maddesi gereğince sizin ve muvafakat eden avukatınızın dilekçelerine göre Baromuz Yönetim Kurulu kararı ile hazırlanacak Yetki belgesi

ü Stajyer Avukat Kimlik Kartı

Stajyer Avukatlarımızın bilmesi gereken hususlar:

ü Staj kesintisiz yapılır. Sadece askerlik ve sağlık durumunda dondurabilirsiniz.

ü Stajın yapıldığı yere göre Adalet Komisyonu Başkanı ve Baro Başkanının haklı bir engelin bulunması halinde yanında staj yaptığı avukatında görüşünü alarak 30 günü geçmemek üzere izin verebilir.

ü Stajın ikinci altı aylık süresi meslekte en az beş yıllık deneyimi ve bağımsız bürosu olan bir avukat yanında yapılabilir.

ü Stajın nakli mümkündür. Kaldığınız yerden devam edebilirsiniz

ü Şayet 657 sayılı devlet memuru iseniz avukatlık stajı için başvurunuzda istifa etmeniz gerekecektir ücretsiz veya ücretli izin kullanıyor olmanız stajınızı geçersiz sayar.

ü Avukatlık stajı için avukatlık Kanunun ve Yönetmeliğinin ön gördüğü şart ve nitelikleri yitirenlerin Baro Yönetim Kurulu Kararı ile kaydı silinir.

ü İsteğiniz doğrultusun da da kaydınız silinir. Ancak yeniden başlamanız gerektiğinde ise staja baştan başlarsınız.

ü Stajınızın uzaması mahkeme ve savcılık raporları ile yanında staj yaptığınız avukatın veya Staj kurulunun önerisi (Raportörün raporuyla) ile Baro Yönetim Kurulunun alacağı kararla altı aya kadar uzatılabilir.

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI

24.09.2017 Pazar