HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ
Tarih: 20.07.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 4213

BASIN BİLDİRİSİ
 
                               Diyarbakır Silvan’da haince ve kalleşçe pusuya düşürülüp, şehit edilen 13 Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Büyük Türk Milletine ve özde Türk Milletinin gözbebeği olan, Türk Milletinin çelikleşmiş iradesinin temsilcisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyoruz.
 
                               Terör sebep değil, sonuçtur. Terörle mücadele günübirlik planlar, toplantılar, günü kurtarmaya ve milletin gazını almaya yönelik açıklamalar ve timsah gözyaşlarıyla yürütülmez. Terörle mücadele, süreklilik ve kararlılık arz eden planlarla, kesintisiz yürütülen bir program ve azimle icra edilir. Terörle mücadele eden kurum, birim ve personelin moral ve disiplin değerleri en üst seviyede tutulur. Terörle mücadele, siyasi, toplumsal, ekonomik, moral ve güvenlik konularında, bir bütün halinde ve beraberce yürütülen, kesintisiz bir süreçtir.
 
                               Gelinen noktada terörün amacı ve hedefi bellidir. Demokrasi ve insan hakları kılıfı giydirilmiş havuç ve terör sopasıyla, Türkiye’ye ve bölgeye yön verilmeye çalışılmakta olup, PKK terörü BOP’tan, Ortadoğu’daki gelişmelerden, petrolden ve Türkiye’nin her alanda bölünmeye çalışılmasından ayrı düşünülemez. Hedef, terörle mücadele azmini kırmak, Türk Milletini pes ettirmek, Üniter yapı ve Millet kavramını yıkmak ve Türk Silahlı Kuvvetlerini pasifize etmektir. Konu basit bir terör olayı ve terör örgütü işi değildir. Saldırının gerçekleştiği gündeki siyasi gelişmeler, toplantılar ve ziyaretler dahi, bunun apaçık bir kanıtıdır.         
 
                               Ordu millet genlerini tarih boyunca muhafaza etmiş Türk Milleti ile Türk Milletinin bağrından çıkan TSK arasındaki bağları koparmaya yönelik eylem ve söylemler bir müddetten beridir artarak sürmekte ve TSK çete, terör ve suç örgütü gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Dış istihbarat örgütleri ve yerli işbirlikçileri vasıtasıyla, TSK üzerinde, bu suretle büyük bir psikolojik savaş yürütülmektedir. TSK, Türk Milleti ve Türk Devleti belli bir mecraya sürüklenmeye çalışılmaktadır.
 
                                Ülkenin batısında kurmay heyetine tuzaklar kurularak ve daha çok yabancı gizli servislerin yönlendirmesi ile yürütülen asimetrik savaş, doğuda askerlerimize kurulan hain pusularla sürdürülmektedir. Geçmişte kararlı bir şekilde terörle mücadeleyi yürüten emekli ve muvazzaf askerler aleyhine yürütülen gerçekdışı iftira kampanyaları, terörle mücadelenin güvenlik bölümünü ve Türkiye’nin güvenlik politikalarını aşırı derecede sıkıntıya ve zora sokmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti büyük bir tehdit ve tehlike altındadır. Türk Milleti, büyük fotoğrafı ve oynanan oyunu görmek zorundadır ve er geç görecektir. Uykusu ağır, sessizliği derin, sabrı ve vakarı büyük olan Türk Milletinin, hiddeti, şiddeti ve öfkesi de ve doğaldır ki tüm bu yapılanların hesabı da, kat be kat büyük olacaktır. Bütün bu vesilelerle, 13 Mehmetçiğimizin şehit edilmesine yönelik hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İzmir’de yaşanan talihsiz kazada şehit olan 2 subayımıza da Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Milletine ve TSK’ne de tekraren başsağlığı diliyoruz.        
                                              Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 15.07.2011

 

                                                                KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

28.03.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.