30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günümüz Kutlu olsun.

Türk tarihinde, Şanlı Ağustosun her günü ayrı bir zafer, her günü ayrı bir bayram adeta. Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık ve Mohaç zaferleri, Belgrad'ın ve Kıbrıs'ın fethi, Sakarya Meydan Muharebesi, BüyükTaarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi...

Ey Büyük Türk Milleti ; Mete Han"dan Atilla"ya, Bilge Kağan"dan Sultan Alparslan"a, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar, asil, kutlu ve şanlı bir tarihin varisleriyiz.

Adımız bir, anımız bir, acımız bir. Biz büyük bir aileyiz. Kuzeyden güneye, doğudan batıya, tek yürek tek bileğiz.
Biz büyük Türk Milletiyiz.

2227 yıllık tarihi olan Türk Silahlı Kuvvetleri, ordu-millet geleneği olan Türk Milletinin gözbebeğidir. Ordumuzun disiplini, milletimizin Mehmetçiğe olan sevgisi ve güveni, yüzyıllar boyunca büyük Türk Milletinin en büyük iftiharı olmuştur. TSK' nin saygınlığı, birliği, disiplini, milli yapısı ve kurumsal bütünlüğü, bu zorlu coğrafyadaki tek güvence ve teminatımız olup, tartışmasız bir şekilde korunmalı, sağlanmalı ve zedelenmemelidir. TSK her türlü siyasi tartışmanın dışında ve üstünde tutulmalı, ordunun teamül ve geleneklerine uyulmalı, YAŞ ve MGK konusunda anayasaya uygun hareket edilmeli, ordu içerisinde siyaset, mezhep, tarikat ve cemaat yapılanmalarına asla müsaade edilmemelidir.

Biz Avukatlar, her zaman kahramanlarımızı örnek aldık, almaya da devam edeceğiz. Bizler yüklendiğimiz sorumluluğun bilinci içerisinde, aynı vatanımızı ve bağımsızlığımızı savunanlar gibi ; hukuk devletini, bağımsız yargıyı, savunma hakķını ve adaleti savunmaya devam edeceğiz.

Emperyalizme karsı kazanılmış ilk ve tek zaferi bizlere armağan eden, Anadolu'yu bizlere tekrar vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günümüz kutlu olsun. 
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Baro Başkanı