CUMHURİYET ORATORYOSU BÜYÜLEYİCİ VE MUHTEŞEMDİ...

KAYSERİ BAROSU CUMHURİYET ORATORYOSU BÜYÜLEYİCİ ve MUHTEŞEMDİ...
Kayseri Barosu Başkanlığı’nca, Cumhuriyetin ilanının 95. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Cumhuriyet Oratoryosu”, izleyen herkesi adeta büyüledi.
Kelimelerin kıfayetsiz kaldığı, büyüleyici, coşkulu ve çok duyguluydu. Tamamen Kayseri için yazılmış, hazırlanmış ve ilk kez sahnelenmişti.
Salondaki herkes, aşama aşama duygulandı. Kimi yerlerde göz yaşlarımıza engel olamadık, ağladık.

Bu ; Cumhuriyetin kuruluşunun, Kurtuluş Savaşının, Şehitlerimizin, büyük Türk Milletinin tarihteki muazzam yolculuğunun, Türk'ün bağımsızlık, özgürlük, vatan, bayrak ve ezan aşkının verdiği coşku, gurur, mutluluk, hüzün, acı ve daha yüzlerce duygunun oluşturduğu muazzam oratoryoyu hazırlayan, yazan ve sunan Başta Sayın Hocam, gönül dostu ve büyük sanatçı Murat Atak beye ve her biri birbirinden değerli tüm Sanatçılarımıza ve muhteşem ekibe minnettarız, saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Bu Oratoryo ; Türk'ü, Türk Milletini, Kayseri'nin vatan sevdalısı gönlü güzel insanlarını ve Kayseri Barosunun inançlı, azimli, ilkeli ve hukuk sevdalısı Avukatlarını anlatıyordu.

Bu özel ve tarihi gecede, çok özel ve anlamlı misafirlerimiz vardı. TBB Başkanımız Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve TBB Saymanımız, gönül insanı Sayın Av. Sabri Erdal Güngör bizlerleydi. Metin Başkanım, Ata topraklarındaydı. Çok duygulu ve coşkuluydu. Metin Başkanımızın 2 büyük dedesi, Baromuzun kurucu Başkanlarından olduğu gibi, Feyzioglu ailesinin KAYSERİ tarihinde, idari, kültürel, hukuki, eğitim, siyasi, dini ve diğer her alanda, çok özel ve müstesna bir yerleri vardır. 2 büyük büyük dedesi de, Seyyid Burhanettin Hz'nin türbesinde yatan Metin Başkanımıza ve Sabri beye, değerli katılımları için çok teşekkür ediyoruz.

TBB Başkanımız, "Ben Türkiye gerçeğini, Kayseri Barosu’nun muhteşem Cumhuriyet Oratoryosu organizasyonunda gördüm. Salonda bir Türkiye tablosu vardı. Siyasi yelpazenin her yerinden, rengarenk ama yüreği bayrak, millet için çarpan vatandaşlarımız vardı, meslektaşlarımız vardı. Kayseri Barosu’na ; Cavit Başkanımın, kahraman başkanımın, delikanlı başkanımın şahsında, şükranlarımı sunuyorum. Hayatım boyunca unutmayacağım, memleketimle, ata toprağımla gittiğim her yerde tarifsiz gurur duyacağım bir gün yaşadık." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Oratoryonun bir de sürpriz konuğu vardı. Büyük Vatan şairi Fazıl Ahmet Bahadır, Oratoryo da Liseli Şehitler Destanını okudu. Kendisine, katılımları ve büyük katkıları için çok teşekkür ediyoruz.

Oratoryonun ardından sahneye çıkan Kayseri Baro Başkanı Av. Cavit Dursun, şunları söyledi:

“İşte biz buyuz. Türkiye Cumhuriyeti bu şartlarda, bu şekilde kuruldu. Ancak bugün izlediğimiz bu çalışma bizim tarihimiz. 5 bin yıllık tarihimiz. İşte biz buyuz ve bu süreç bugün de aynısıyla sürüyor. Gökten kahramanlar beklemeyeceğiz. İşte kahramanlar burada. Bu devletin, bu milletin, bu vatanın sahipleri burada. Orta Asya’dan başlayan tarihi yolculuğumuzda üç kıtada biz bunları yaşadık ve her defasında bitirdik dediklerinde, Türk’ü bitirdik, Türk milletini bitirdik dediklerinde, bu millet şahlandı. Bugün 30 Ekim 2018. Mondros’un 100. Yıldönümü. Türk’e kefen biçenin, Türk milletine kefen biçenin, Türk vatanı üstünde hesaplar yapanın sonu, 100. yılında işte bugün 30 Ekim 2018, İşte Cumhuriyet. Kelimeler kifayetsiz. Kayseri muhteşem. Kayseri Barosu muhteşem. İşte biz buyuz. Biz Türk’üz, Atatürkçüyüz, çağdaşız, Müslümanız, biz buyuz. Yerliyiz, milliyiz, çağdaşız, ulusalız, biz bunların karışımıyız. Hiçbirini suçlamadan, hiçbirini ayırmadan hepsi bizim. İşte bugün bunu sergileyen ve anlatan sanatçılar, sağ olun, var olun diyorum.”

Oratoryo için, Kadir Has Büyük Salon, gelin kız gibi süslenmişti. 1200 kişinin doldurduğu salonun ambiansı harikaydı. Kayseri ve Baro tarihinde bir ilk ve tarihi bir an yaşanıyordu. Her aşamada, salonun coşkusu kat be kat artıyordu. Oratoryo öncesi kokteylden, salonun ambiansına, katılımdan coşkuya, enfes sunum, türküler, şarkılar, marşlar, şiirler, danslar, görsel, ses düzeni vd. herşey tek kelimeyle mükemmeldi. Her bir ayrıntı düşünülmüştü.
Tüm Katılımcılara, Hakim, Avukat ve Savcı meslektaşlarımıza, Baro çalışanlarımıza, Oratoryonun hazırlanmasında büyük emeği geçen Yönetim kurulu üyemiz, degerli kardeşim Av. Mehmet Soytürk'e, Baro Müdüremiz Betül hanıma, salon çalışanlarımıza ve Kıymetli Basınımıza ayrıca çok teşekkür ediyoruz.
Sevgi ve saygılarımızla.

Av. Cavit Dursun