ÇANAKKALE ORATORYOSU BÜYÜLEYİCİ VE MUHTEŞEMDİ...

 TEŞEKKÜR ve TEBRİK 

Değerli Meslektaşlarım ;
***İNSAN HER ŞEYİ ANLATAMAZ. ZATEN KELİMELERDE HER ŞEYİ ANLATMAYA YETMEZ.***
Baro Başkanlığımızca, 19.03.2019 tarihinde, Kadir Has Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, Büyük Salonda, salonun normal kapasitesi olan 1200'ün çok çok üstünde bir katılımla, 
T.C. Devlet Opera ve Balesi, Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, 
Devlet Tiyatroları, 
Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu, 
KKK Bando ve Armoni Mızıkası Komutanlığı, 
Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, 
Tuana Sanat Kulübü ve Azerbaycan Devlet Sanatçılarından oluşan 49 kişilik muazzam ve dev bir ekiple, Türk Tarihindeki tüm Şehitlerimiz ve Gazilerimiz anısına, Türk Milletinin tarihi yolculuğundaki kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, coşkusunu, hedef ve amaçlarını anlatan, destansı ve lirik bir anlatım ile türküler, marşlar, ilahiler, semazen ve halaylar eşliğinde, Baromuza ve Şehrimize özel "ÇANAKKALE ORATORYOSU" düzenlenmiştir.
Çanakkale Oratoryosu, bir diğer deyişle Şehitler Oratoryosu, aynı Milletimizin tarihi yolculuğundaki gibi, hüzünle coşkunun, acıyla sevincin, ölümle yaşamın, anmayla kutlamanın karışımı, yani TÜRK'ÜN kendisi gibi olmuştur.
Türkülerin Türk'ü anlattığını duyup, bir yanda hüzünlenirken, diğer yanda gurur ve coşkuyu yaşadık. 
Yeryüzünde vatan sevgisini evlat sevgisinden daha üstün tutmayı başarabilen Kadınlar, yalnızca Türk Analarıdır.
5000 yıllık tarihimizde ; Ortaasya'da kavrulduk. Ergenekon'dan çıktık. Dünyaya nizam verdik. 3 kıtada uygarlıklar kurduk. 1000 yıldır İslam'ın bayraktarlığını yaptık. Haçlıları yok ettik. Çağ açıp çağ kapattık. SARIKAMIŞ'TA, ALLAH-U EKBER DAĞLARINDA, SİBİRYA'DA DONDUK. YEMEN'DE, SİNA'DA, AFRİKA'DA, MEDİNE'DE YANDIK. İhanetlere uğradık. 
Çanakkale'de, yaşayan gerçek bir destan yazdık. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ön sözüdür. Kurtuluş Savaşımızın başlangıcıdır. 
ÇANAKKALE, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'tür. 
Türk Milleti ; 
Esir düşer, ama esaret altına alınamaz. 
Yıkılır, ama geri dimdik ayağa kalkar. 
Geri çekilir, ama geri gelir. 
Bir ölür, ama bin dirilir.
Işte Çanakkale ruhu budur. 
Çanakkale Kürşad'tır, Mete'dir, Atilla'dır, Alpaslan'dır, Osman Beydir, Fatih' tir ve Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'tür. 
ÇANAKKALE, MEHMETÇİKTİR. 
ÇANAKKALE, SAF VE DURU ALLAH, BAYRAK, EZAN ve VATAN SEVGİSİDİR. İMAN GÜCÜDÜR.
DESTANI YAZANLARA, SONSUZ TAKDİR, MİNNET, RAHMET VE SAYGIYLA..... 
Oratoryomuza şehir dışından gelerek katılan, Sayın TBB Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na, TBB Genel Sekreterimiz Sayın Av. Sabiha Yalçın Tekin'e, TBB Saymanımız Sayın Sabri Erdal Güngör'e, Aksaray Baro Başkanımız Sayın Av. Erhan Toprak'a, Kırşehır Baro Başkanımız Sayın Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu'ya, Nevşehir Baro Başkanımız Sayın Av. Necmi Öncül'e, Sivas Baro Başkanımız Sayın Av. Hacı Yılmaz Demir'e ve Yozgat Baro Başkanımız Av. Mehmet Şimşek'e çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Şeref verdiler. 
Oratoryomuza katılan Sayın Kayseri Vali Yardımcımız Ali Uslanmaz'a, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik'e, Kayseri Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Abdulkadir Akın'a, değerli konuklarımıza, Cumhuriyet Savcılarımıza, Avukatlarımıza, Hakimlerimize, Stajyerlerimize, misafirlerimize ve basınımıza çok teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. 
Bize bu muhteşem ambiansı sunan tüm değerli sanatçılarımıza ve 49 kişilik ekibin tamamına, başta Sayın Murat Atak ve Sayın Adnan Erbaş ve Büyük Vatan Şairi Sayın Fazıl Ahmet Bahadır beylere müteşekkiriz. Sağolsunlar, varolsunlar.
En derin takdir, tebrik, teşekkür, sevgi ve saygılarımızla...
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Barosu Başkanı