BASIN AÇIKLAMASI - MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
 

                                                                    BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

                         Afganistan’da görev yapan 12 askerimiz, bugün geçirdikleri elim bir helikopter kazasında şehit olmuşlardır. 12 vatan evladının şehit olması nedeniyle, Türk Askerinin, halkı Müslüman olan Afganistan’da, işgalci Haçlı güçleriyle birlikte bulunma sebebinin tartışılması elzem olmuştur.

                         Soğuk savaşın bitmesini müteakip başlayan ve yeni dünya düzeni olarak adlandırılan süreç, çeşitli isimler altında sinsice ve haince işletilmektedir. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, adına turuncu, kadife, portakal, demokrasi, Arap baharı denilen süreçler, karanlık, insanlık dışı, işgalci ve barbarca işlenen cinayetler ve toplu katliamlarla İslam Coğrafyasında Müslümanlara karşıyürütülmektedir. Irak’ta, Afganistan’da, Lübnan’da, Filistin’de, Mısır’da, Cezayir’de, Libya’da, Bosna’da, Somali’de, Tunus’ta, Sudan’da ve bugün Suriye’de akan kan, gözyaşı ve acı hep Müslümanlara aittir. Yaşanan sürecin gerçek adıise, birilerinin açıkça ifade ettiği gibi, İslam Dünyasına karşı Haçlı Seferleri’dir. Geçmişte her zaman mazlumun yanında yer alan, bin yıl boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapan Müslüman Türk Milletine ve emperyalistlere karşı büyük bir Kurtuluş Savaşı sonrası bağımsızlığını kazanıp kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışan, yine mazlumun yanında yer almaktır. Ancak bir süreden beridir devlet, bu görevinden çok uzakta, hatta tam karşısında yer almaktadır. Türk Milletinin, Askerinin ve Devletinin, halkı Müslüman ve mazlum olan Afganistan’da, Afgan halkına karşı kullanılması kabul edilemez bir basiretsizlik ve hatadır. Afgan halkıKurtuluş savaşında Türk milletinin yanında yer almış, büyük maddi ve manevi yardımlarda bulunmuştur. Son birkaç yıldır, Afganistan’daki Türk askeri, başlangıçta var olduğu söylenen insani görevinden çok uzaktadır. Bütün bu nedenlerle, Türk askerinin Afganistan’dan derhal geri çekilmesi gerekmektedir.

                         Tüm bu sürece bağlı olarak Malatya Kürecik’te,İran’a karşı ve İsrail’i korumak amacıyla kurulan ve yönetimi tamamen ABD’ye ait ABD üssü kurdurulması, Libya’nın işgali ve parçalanması süreci ve özellikle son aylarda halkı Müslüman olan Suriye’ye yönelik tüm saldırı ve kara propagandanın Türkiye üzerinden yürütülmesi, Suriye’ye karşı yapılan saldırıların merkez üssünün Türkiye haline getirilmesi, isyancıların eğitimi, silahlandırılması ve Suriye’ye yönelik saldırıları, Türkiye’yi Suriye’ye saldırtmaya yönelik girişimler ve ziyaretler, Türk Ordusunun köşeye sıkıştırma ve tehdit etmeye yönelik girişim, eylem ve söylemler, kabul edilemez derecede büyük yanlışlardır.

                         Türkiye, geçmişte olduğu gibi, mazlum ve masum ülkelerin ve Müslüman halkların yanında yer almalıdır.

                         Bütün bu sebeplerle,Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet; Büyük Türk Milletine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize,şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

                                                                                                  Kayseri Barosu Başkanlığı