TBB' DEN 2017 / 55 NOLU DUYURU

Ankara, 10.08.2017

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan 07.08.2017 günlü yazının bir örneği ilişikte gönderilmiştir.

Söz konusu yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın "E-Devlet Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in E-Devlet Hizmetlerinde Geçiş Dönemi başlıklı Geçici 1. Maddesinde;

" (1) Kamu kurum ve kuruluşları sundukları ve/veya sunacakları e-Devlet hizmetlerinden kullanıcıların istifade edebilmesi amacıyla gerekli olan kimlik doğrulama işlemini, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 12 ay içerisinde sadece e-Devlet Kapısı üzerinden yapar.

(2) Kamu kurum ve kuruluşları kendi sistemleri üzerinden sundukları geniş kitlelere hitap eden ve olgunluk seviyesi yüksek olan e-Devlet hizmetlerini, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 24 ay içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden sunar."

Hükümlerinin yer aldığı, bu hükümler uyarınca; UYAP Avukat Portal Bilgi sistemine 19.08.2017 tarihinden itibaren sadece E-Devlet üzerinden (e-imza/m-imza ile) giriş yapılabilmesine yönelik çalışma yapılacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunar, konunun meslektaşlarımıza da duyurulmasını önemle rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı


Avukat Ünsal TOKER
Türkiye Barolar Birliği
Başkan Yardımcısı

E k i :

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan 07.08.2017 günlü yazı