Tarık Buğra'nın ölümsüz ve muhteşem eseri "OSMANCIK"
Değerli Meslektaşlarım ; 

Kadir Has Kültür, Sanat ve Kongre Merkezinde, Ankara Devlet Tiyatrosunun 
81 kişilik muhteşem ekibi, Büyük Sanatçı Adnan Erbaş'ın yönetiminde, Tarık Buğra'nın ölümsüz ve muhteşem eseri "OSMANCIK"ı , Kayseri Barosu için sunmuşlardır. 15.02.2018 tarihinde de, yine aynı yerde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi için, aynı tiyatro oyununu sunarak, 16.02.2018 tarihinde Ankara'ya dönmüşlerdir.

Osmancık, Osman Bey’in, cihan devleti olma hayalini gerçekleştirme destanıdır. Türk Milletinin, Orta Asya’nın Amuderya’sından, Söğüt'ün Domaniç’ine ve 3 kıtaya yürüyüşünün şanlı akışıdır Osmancık. Osmancık’tan, Osman Bey’e, Osmanlılardan Cumhuriyete TÜRK'ÜN kutlu yürüyüşüdür Osmancık. Geçmişten günümüze ve geleceğe uzanan millet olma, devlet olma, birlik ve beraberlik, ahlâk, erdem, hukuk, savunma ve adalet yolundaki şanlı tarihin adıdır Osmancık. Milletin devletle, ahlakın edeple, hukukun adaletle, ruhun vicdanla, maddenin manayla, bilimin sanatla, nefsin akılla ve yerelin evrenselle kaynaşmasıdır Osmancık. 
Türk Milletinin tarihteki kızıl elmalarından birisidir Osmancık. Kızılelma, Türk cihan hakimiyeti mefkuresidir. Türk'ün kızılelması, sadece topraklar fethetmek ve sınırları genişletmek değildir. Türk'ün kızılelması, gönülleri fethetmek olup, bunun tek yolu da adalet, yargı ve savunmadır. İşte bu nedenlerle, Türk Milletinin Cumhuriyet Savcılarının, Avukatlarının ve Hakimlerinin Kızılelması, sadece ve sadece Adalettir.

Gittiği her yerde adalet, ahlak ve hukuk düzenini egemen kılan milletimiz, bu değerlere bağlı kaldıkça yükselmiş, bu değerler bozulmaya yüz tuttukça gerilemiştir. Töre yani hukuk konuşunca hakan susar, bu gerçeğin bir sonucudur. Bir saat adaletle hükmetmek, bin yıllık nafile ibadetten üstündür inancının insanlarıyız. Adalet mülkün temelidir ilkesini kabul eden bir milletin fertleriyiz. Tarihte adalet, hukuk, ahlak, disiplin ve düzenle anılan bir ecdadın soyuyuz. Uzun tarihimiz sonrasında, 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz, evrensel hukuk ilkelerini kabul etmiş, milli hasletimiz olan adalet, hak ve ahlak bilincine, insanlık tarihinin evrensel hukuk ilkelerini ve kurumlarını da eklemiştir. Evrensel, milli ve dini tüm hukuk, yargı, savunma ve adalet ilke ve değerlerimize ve özellikle vatandaşlık bilincine ve hukukuna sahip çıkmalı, birleştirmeli ve uygulamalıyız. Ancak ve ancak bu şekilde, milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizi, millet ve insan olarak varlığımızı, hukuki güvenlik ve huzurumuzu koruyabilir ve sağlayabiliriz. Devletimize, Cumhuriyetimize, Cumhuriyetin kurucu değerlerine ve Evrensel İlkelere sahip çıkmaktan başka yolumuz ve çaremiz yoktur.

Çok güzel bir ambians içerisinde ve yoğun bir katılımla gerçekleştirdiğimiz tiyatromuz için, 
Tiyatro gösteriminin Kayseri Barosunca Kayseri'ye getirilmesindeki destek ve yardımları nedeniyle, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne, Ankara DT'na ve Sayın Adnan Erbaş'a, 
Tiyatromuzu izlemeye gelen Kayseri Cumhuriyet Başsavcımıza, Cumhuriyet Savcılarımıza, Adli ve İdari Yargı Baskan ve Hakimlerimize, Avukatlarımıza, Stajyerlerimize ve tüm misafirlerimize,
Kongre merkezi müdür ve çalışanlarına, 
Catring firmamız Mado müdürü Mehmet Özbaşoğlu ve çalışanlarına, 
Baromuzun çalışkan ve güleryüzlü personellerine, 
Sponsorlukları nedeniyle, Özellikle Kayseri BŞB Başkanımız Sayın Mustafa Çelik'e ve Belediye Başkanlığımıza, Şahsım ve Kayseri Barosu adına, tebrik, teşekkür, sevgi ve saygılarımı sunarım. 
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Baro Başkanı