AVUKAT DOLANDIRICILARINA DİKKAT, DİKKAT, DİKKAT !!!
<span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME</span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">( AVUKAT DOLANDIRICILARINA DİKKAT, DİKKAT, DİKKAT !!! ) ; </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">Kayseri avukatlarını, </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">çeşitli TV kanallarından aradıklarını söyleyip, " başarı öyküsü ", " şehrin bilinmeyenleri ", " şehrin markaları", " sektörün yıldızları", " firma-sektör tanıtımı" vb. isimler altında sözde tanıtım, gerçekte ise kanuna ve ahlaka açıkça aykırı olarak reklam yapma-yaptırma amaçlı, ropörtaj, çekim ve sohbet şeklinde aramalara ve işlere, kesinlikle tevessül etmeyiniz ve inanmayınız. Zira ; </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">1- Arayan dolandırıcılar, çeşitli ulusal, uydu ve avrupa tv kanalları ve programlarının isimlerini kullanılmaktadırlar. </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">2- Arayan kişiler, 3500 euro, 2000 TL, 800 TL ve hatta en son aşamada 400 TL'ye kadar inerek, masraf, çekim ve ücret parası istemekte, büroya gelerek sözde ropörtaj adı altında, reklam çekimi yapmaktadırlar. </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">3- Bu şekildeki dolandırıcıların en son aşamada Kayseri'ye geldiği ve hedef kitlelerden biri olarak avukatları belirledikleri ve aramalar yaptıklarına yönelik ciddi duyumlar alınmıştır. </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">4- Bu tür DOLANDIRICILARA kesinlikle inanmayınız ve itibar etmeyiniz. </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">5- Kaldı ki en önemli konu olarak bilinmesi gerekir ki ; Avukatlıkta salt ün kazanmaya ve haksız kazanç elde etmeye yönelik, HER TÜRLÜ reklam kesinlikle yasaktır ve suçtur. Aynı zamanda büyük bir ahlaksızlık ve onursuzluktur. </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">6- Bu tür haksız ve onursuz işlere tevessül edenlere, en ağır şekilde disiplin işlemleri uygulanacaktır.</span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">7- Hukuk fakültesi mezunu, Avukatlık hukukuna, meslek kurallarına ve meslek ahlakına, bağlı olduğu ve uygun hareket ettiği müddetçe Avukattır. Avukatlık mesleği, onurla, şerefle ve itibarla yapılır. Avukatın reklamı ; işidir, vakarıdır ve ağırbaşlılığıdır. Avukat reklam yapmaz, yapamaz. Reklama ihtiyaç duyan kişi, Avukat değildir, olsa olsa tacirdir veya esnaftır. Reklam yapanların, gazeteler, tv'ler, radyolar, sosyal paylaşım siteleri ve internette, magazin dergi ve sitelerinde, yersiz, uygunsuz ve mantıksız olarak, kanuna, ahlaka ve yönetmeliğe aykırı olarak sürekli gezinen, görünen, program yapan, konuşan, sürekli olarak sözde konuk olan, bunları ard arda paylaşan, ropörtaj yapan ve bunlardan medet umanların, sonu hüsrandır. İtibar, tanınmışlık ve iş kapasitesi ; Avukatın güvenilirlik, çalışkanlık ve mesleğine duyduğu saygıyla ilgilidir. Mevzuatın tanıdığı hakları zorlayan, herkesi aptal, bir kendilerini akıllı görenleri hiddetle ve şiddetle son kez uyarıyor ve nefretle kınıyorum.</span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">8- Yukarıda belirtilen aykırılıklara ve ayrıca, haksız iş-kazanç elde etmek amaçlı olarak aracı kullananlara, aracı olanlara, nüfuz ticareti yapanlara, iştirak edenlere, polis, savcı, hakim, yargıtay savcısı ve kamu görevlilerinin adlarını kullananlara ve bu tür kanunsuz ve şerefsiz işlere, her kim olursa olsun, çeşitli şekillerde tevessül edenlere, fırsat verenlere ve aracılık edenlere yönelik işlemler, şikayeten ve re'sen sürdürülmekte ve her zaman sürdürülecektir. Ayrıca ilgili adli, idari ve yargısal makamlara da gerekli bilgilendirme ve şikayetler, işlemlerin sonucuna göre yapılacaktır. </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">9- Umarım sabrımız, nezaketimiz, mesleki duyarlılığımız ve aklımız daha fazla zorlanmaz. Gereğinin takdir ve ifası için, saygıdeğer tüm Meslektaşlarımızın bilgilerine sunarız. Saygı ve sevgilerimle.....</span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">Av. Cavit Dursun </span><br style="color: #1d2129; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; background-color: #ffffff;" /> <span style="font-size: 14px; background-color: #ffffff; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">Kayseri Barosu Baskanı</span>