NİTELİKLİ HESAPLAMALAR BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ PROGRAMLARINA ÖN BAŞVURU

DUYURU

05.04.2018

NÄ°TELÄ°KLÄ° HESAPLAMALAR BÄ°LÄ°RKİŞİLÄ°K EĞİTÄ°MÄ° PROGRAMLARINA ÖN BAÅžVURU

 

BilirkiÅŸilik Daire BaÅŸkanlığı’nın 09.03.2018 tarihli 2018 Yılı 2. Dönem BilirkiÅŸilik BaÅŸvurularına Ä°liÅŸkin Duyurusunda belirtildiÄŸi üzere; nitelikli hesaplamalar alanında bilirkiÅŸiliÄŸe baÅŸvuruda bulunabilmek için alt uzmanlık alanı ile ilgili hesaplama eÄŸitiminin alınması ÅŸart koÅŸulmuÅŸtur.

Söz konusu duyuru EK-1’de Nitelikli Hesaplamalar baÅŸlığı altındaki alt uzmanlık alanları belirtilmiÅŸtir. EK-2’de ise Nitelikli Hesaplamalar alanlarında bilirkiÅŸiliÄŸe baÅŸvuruda bulunacak kiÅŸilerde aranan nitelikler belirtilmiÅŸtir.

MeslektaÅŸlarımızın ÅŸehir dışında verilen ve uzun süreli olan programlara baÅŸvurdukları, bu süreçte zaman ve masraf yönüyle sıkıntı yaÅŸadıkları dikkate alınmış ve hukukçu bilirkiÅŸilerin baÅŸvurabileceÄŸi alanlar olarak görülen Nitelikli Hesaplamalar ve alt uzmanlık alanlarında Baro BaÅŸkanlığımızca eÄŸitimler ve sertifika verilmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda, öncelikle alt uzmanlık alanları olarak belirtilen alanlarda ön baÅŸvuru niteliÄŸinde baÅŸvurular toplanacak, akabinde ilgili alanda yeteri kadar baÅŸvuru olması ve yine ilgili alanda eÄŸiticinin bulunması halinde eÄŸitim programları baÅŸlayacaktır.

Aktüerya (Ä°ÅŸ Göremezlik / Destekten Yoksun Kalma), Ä°ÅŸ mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar, Sosyal Güvenlik mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar, Ä°cra ve Ä°flas mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar, Avukatlık vekalet ücreti alacağından kaynaklı nitelikli hesaplamalar, Bankacılık mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar alanlarında eÄŸiticilerimiz hazır olup diÄŸer alanlarda ise yeterli baÅŸvurunun olması halinde ilgili alanların eÄŸiticileri ile görüÅŸülecektir.

Bu nedenlerle hangi alt uzmanlık alanındaki eÄŸitime katılmak istediÄŸinizi en geç 10.04.2018 Salı günü saat 16:00’a kadar baro kalemine bildirmeniz önemle duyurulur. Saygılarımızla.

                                                            KAYSERÄ° BAROSU BAÅžKANI

                                                                 Av. CAVÄ°T DURSUN

 

 

 

Sertifikalı eğitim programlarına ilişkin bilgiler:

- Her bir eğitim programı en az 24 saattir.

- EÄŸitimler, Kayseri Barosu Seminer Salonunda verilecektir.

- EÄŸitim programlarının detayları, ön baÅŸvurular tamamlandıktan sonra duyurulacaktır.

- Birden fazla alt uzmanlık alanındaki eÄŸitimlere baÅŸvuru yapılabilir. Farklı alanlardaki eÄŸitim programlarının çakışmamasına dikkat edilecektir.

- Bir sınıf en fazla 24 kiÅŸiden oluÅŸacaktır. BaÅŸvuru önceliÄŸine göre gruplar oluÅŸturulacaktır.

- Yeterli katılımın olmadığı veya eğiticinin bulunamadığı alanlarda eğitim verilmeyecektir.

- EÄŸitimlere sadece avukatlar, hakim ve savcılar, avukat/hakim ve savcı stajyerleri ile Hukuk Fakültelerinin öÄŸretim elemanları katılabilecektir.

- EÄŸitim ücreti avukatlara 1.250,00 TL., Stajyer Avukatlara 1.000,00 TL., Avukat dışı katılımcılara 1.500,00 TL.’dir. Ücret, hangi alanlarda eÄŸitim verileceÄŸi belirlendikten sonra talep edilecektir. Kesin kayıt alındıktan sonra ücret iadesi yapılmayacaktır.

- Eğitimlere, en fazla başvurunun olduğu alanlardan başlanacaktır.

- Baro BaÅŸkanlığımızca verilecek eÄŸitim ve sertifikaların bilirkiÅŸiliÄŸe baÅŸvuru sırasında kabul edilip edilmeyeceÄŸi hakkında Baro BaÅŸkanlığımız herhangi bir taahhüt vermemektedir.

         - Ä°letiÅŸim: Mehtap ÅžENER

Ä°rtibat Tel.: 0.352 222 27 34

        

 

 

http://bilirkisilik.adalet.gov.tr/sayfalar/ikincidonembilirkisilikbasvurularinailiskinduyuru-2018.html