SERTİFİKALI NİTELİKLİ HESAPLAMALAR BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ PROGRAMLARINA KESİN KAYIT BAŞVURUSU HAKKINDA

DUYURU – 2

13.04.2018

05.04.2018 tarihli duyurumuz ile hukukçuların bilirkişiliğe başvurabileceği alanlar olarak belirtilen 16 kalem alt uzmanlık alanında ön başvuruların toplanacağı, yeterli katılımın olması halinde kesin kayıtların alınıp eğitim programlarına başlanacağı belirtilmiş idi.

Alınan ön başvurular neticesinde;

1- Aktüerya (İş Göremezlik/ Destekten Yoksun Kalma) – 44 başvuru

2 - İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 56 başvuru

3 - Sosyal Güvenlik Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar - 10 başvuru

4 - Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 1 başvuru

5 - İcra ve İflas Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 15 başvuru

6 - Aile ve Miras Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 12 başvuru

7 - Kooperatifler Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 2 başvuru

8 - Kat Mülkiyeti Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 6 başvuru

9 - Tüketici Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 4 başvuru

10 - Borçlar Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 7 başvuru

11 - Ticaret Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 4 başvuru

12 - Bankacılık Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 6 başvuru

13 - Sigorta Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar – 5 başvuru

14 - Avukatlık Vekalet Ücreti Alacağından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar -1 başvuru

15 - Kamu İhale Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar -1 başvuru

16 - Feraiz Hesaplamaları -1 başvuru yapılmıştır.

05.04.2018 tarihli duyurumuzda da açıklandığı üzere; yeterli katılımın olduğu alanlarda eğitim yapılacaktır. Yine en çok başvuru yapılan alanlardan eğitime başlanacaktır. Alınan ön başvurular doğrultusunda 2 alanda (İş Mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar ile İş göremezlik / Destekten yoksun kalma - Aktüerya) eğitimlere başlanacaktır.

Diğer 14 alanda ise sayının 24’e ya da Baro Yönetimince uygun görülecek sayıya ulaşması halinde eğitimler başlanacaktır. Bu nedenle süresiz bir şekilde tüm alanlara başvurular devam etmektedir.

İş Mevzuatı ile İş göremezlik / Destekten yoksun kalma - Aktüerya alanlarına başvurmuş bulunanların eğitim ücretini 16.04.2018 Pazartesi saat 16:00’a kadar yatırmaları zorunludur.

İş Mevzuatı ile İş göremezlik / Destekten yoksun kalma - Aktüerya alanlarına bundan sonra başvuracakların ise başvuru anında eğitim ücretini yatırması gerekmektedir.

Diğer alanlara ise ücret yatırmaksızın isim yazdırılabilir. Diğer alanların ücretleri, yeterli katılımın olduğu ve eğitimin yapılmasına karar verildiği anda talep edilecektir. Saygılarımızla önemle duyurulur.

KAYSERİ BAROSU BAŞKANI

Av. CAVİT DURSUN

Eğitim programlarına ilişkin bilgiler:

- Her bir eğitim programı en az 24 saattir. Derslerde yoklama/imza alınacaktır. Hastalık vs. gibi hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Derslere katılmayanların ilişiği kesilecektir. Bu durumda ücret iadesi yapılmayacaktır. İlişiği kesilenlerin yeni gruplara başvurması halinde yeniden ücret talep edilecektir.

- Eğitimler, Kayseri Barosu Seminer Salonunda (Kayseri Adliyesi içerisindeki Baro bölümünde) verilecektir.

- Bir sınıf en fazla 24 kişiden oluşacaktır. Aşağıda belirtilen ders gruplarından hangisinin seçildiği başvuru sırasında bildirilmelidir.

- Eğitimlere sadece avukatlar, hakim ve savcılar, avukat/hakim ve savcı stajyerleri ile Hukuk Fakültelerinin öğretim elemanları katılabilecektir.

- Eğitim ücreti avukatlara 1.250,00 TL., Stajyer Avukatlara 1.000,00 TL., Avukat dışı katılımcılara 1.500,00 TL.’dir. Kesin kayıt alındıktan sonra ücret iadesi yapılmayacaktır.   Eğitim programına çay, kahve ve öğlen yemeği ikramları dahildir. Ücret, Baro Kalemine elden ödeme, kredi kartı (TEB Bonus kredi kartına 5 taksit), havale/EFT ile yatırılabilir. (Şimdilik sadece İş Mevzuatı ile Aktüerya eğitimlerine katılacakların yatırması gerekmektedir)

Banka Bilgileri : TEB  - Kayseri Barosu Başkanlığı

IBAN: TR21 0003 2000 0000 0051 1483 22

İş Mevzuatı ile Aktüerya Eğitimlerine katılacakların başvuru sırasında banka dekontunu ibraz etmeleri ya da mail yolu ile göndermesi zorunludur. Ödeme yapan kişinin açıklama kısmına ad-soyad, TC.Kimlik No ile “Eğitim ücreti” yazması gereklidir.

- Başvuru kesin kayıt formu için burayı tıklayınız. İmzalı kayıt formunun başvuru sırasında baro kalemine teslim edilmesi gerekmektedir.

- Baro Başkanlığımızca verilecek eğitim ve sertifikaların bilirkişiliğe başvuru sırasında kabul edilip edilmeyeceği hakkında herhangi bir taahhüt verilmemektedir.

- İletişim: Mehtap ŞENER - İrtibat Tel.: 0.532 666 18 61 – 0.352 222 27 34

E-Posta : kayseribarosu@hotmail.com

DERS GRUPLARI:

A. İŞ MEVZUATINDAN KAYNAKLI NİTELİKLİ HESAPLAMALAR

1.Grup – Hafta İçi Grubu - Eğitici: Av.Harun ÖZKAN (Kayseri Barosu)

18 Nisan Çarşamba : 09:30 – 18:30 – 8 saat teori

19 Nisan Perşembe  : 09:30 – 18:30 – 8 saat uygulama

20 Nisan Cuma        : 09:30 – 18:30 – 8 saat uygulama

2.Grup – Hafta Sonu Grubu - Eğitici: Av.Harun ÖZKAN

21 Nisan Cumartesi : 09:30 – 18:30 – 8 saat teori

22 Nisan Pazar         : 09:30 – 18:30 – 8 saat uygulama

24 Nisan Salı                        : 09:30 – 18:30 – 8 saat uygulama