RUHSAT BAŞVURU EVRAKLARI
Tarih: 31.10.2009 23:00:00| Okunma Sayısı: 33446

RUHSAT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER:

1-  STAJINIZI TAMAMLADIĞINIZA VE RUHSAT BAŞVURUSUNDA BULUNMAK İSTEDİĞİNİZE İLİŞKİN DİLEKÇENİZ(ÖRNEK 1)

2-  CÜBBELİ FOTOĞRAFINIZ

(Tam cepheden çekilmiş 4,5’a 6 / 6’ya 9 ebatlarında 6’şar adet ve pul  ebatında 3 adet, cübbenizin renklerinin de uygunluğuna dikkat ediniz cübbenizin yeşil kısmının görünmesi ve fotoğrafların biyometrik fotoğraf olması gerekiyor, erkeklerde kravatlı)

3- GİRİŞ KESENEĞİ 1200,00 TL BARO KALEMİNE YATIRINIZ.

4- TBB RUHSAT HARCI. 300,00TL nin

BANKA: HALK BANKASI YENİŞEHİR ŞUBESİ

ALICI: T.BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI

İBAN: TR59 0001 2009 2120 0016 0000 75

AÇIKLAMA: T.C. KİMLİK NUMARASI, AD-SOYADRUHSAT HARCI

HESABA YATIRILMASI YATIRILDIĞINI GÖSTERİR BELGE

5- DİPLOMA FOTOKOPİSİNİN NOTER ONAYLI ÖRNEĞİ (1 ADET)

6- ADALET BAKANLIĞI RUHSAT HARCI OLAN 1,729,40TL’NİN KALEÖNÜ G.NESİBE VERGİ DAİRESİNE YATIRILMASI YATIRILDIĞINI GÖSTERİR BELGE

7- YENİ TARİHLİ ADLİ SİCİL KAYDINIZ (EVLİ İSENİZ ÖNCEKİ SOYADINIZA GÖREDE HAZIRLANMIŞ ADLİ SİCİL KAYDINIZ.)

8- SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN   4A/4B/4C İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR İŞLE MEŞGUL OLMADIĞINIZI  GÖSTERİR  SİGORTALILIK TESCİL KAYDI (ayrı ayrı hazırlanmış olması gerekmektedir)

9- EVLENMİŞ İSENİZ YENİ NÜFUS CÜZDANINIZ VE EVLİLİK CÜZDANINIZIN FOTOKOPİSİ

10- İSİM VEYA SOY İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİZ VARSA MAHKEME KARARINIZ

11- YENİ TARİHLİ İKAMETGAH BELGESİ

12- NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ

13- BAROKART KART ÜCRETİ 60 TL  AŞAĞIDAKİ HESABA YATIRILMASI VE YATIRILDIĞINI GÖSTERİR BELGE (2 ADET)

NOT: KART ÜCRETİ YATIRILIRKEN AÇIKLAMA KISMINA KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI İBARESİ VE T.C. KİMLİK NUMARASINA MUHAKKAK YER VERİLMELİDİR.

BANKA: HALK BANKASI YENİŞEHİR ŞUBESİ

ALICI: T.BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETMESİ

İBAN: TR20 0001 2009 2120 0016 0000 98

AÇIKLAMA:  KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞIT.C. KİMLİK NUMARASI, AD-SOYADAVUKAT KİMLİK KARTI ÜCRETİ

14- BARAKORT BAŞVURU FORMUNUN STAJ BÜRODA DOLDURULMASI.

ÖRNEK1

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞINA

KAYSERİ

Baronuz ……. Staj siciline kayıtlı stajyer avukatıyım ……. Tarihi itibari ile 1 yıllık Avukatlık Stajımı tamamlamış bulunmaktayım. Bu sebeple Baro Levhasına kaydımın yapılarak Ruhsatnamemin düzenlenerek tarafıma verilmesini saygılarımla arz ederim. …/….. /……

Ad Soyad

İmza

Sevgili Stajyerimiz;

Stajınızı başarı ile tamamladınız tebrik ederiz. Dosyanız ilk toplanacak olan Yönetim Kurulu Toplantısının gündemine alınarak Avukatlık sicil defterine kaydınız yapılacaktır.  Karar onaylanmak üzere TBBB’ na gönderilir. TBBB da dosyanızı yine onaylamak üzere Adalet Bakanlığı Avukatlık Şube Müdürlüğüne gönderir. Dosyanız yine aynı sıra ile Baromuza ulaşır. Bu işlemleri TBBB’nın web sayfasından takip edebilirsiniz.

Bu süre zarfında şayet avukatlık Kanunun 26. Maddesi gereğince aldığınız yetki belgeniz var ise  işlevselliği bitmiştir.

Ruhsatınız Baromuza ulaştığında ise  yemin ederek ruhsatınızı alabilirsiniz.

Saygılarımla.

Ruhsatınızı aldıktan sonra yapılacak işlemler:

ü Baro aidatınızı ödeyiniz.

ü Büro adresi ve telefon numaranızı baroya bildiriniz.

ü E-İmza Başvurusu Baromuz sitesinden online olarak yapıldıktan sonra imzalanan taahhütnameyi Baro Kalemine teslim ediniz.

<<<Mayıs 2022><<
Mayıs 2022