5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ İLE İFTAR YEMEĞİ HAKKINDA DUYURU

5 Nisan Avukatlar Günü ile İftar Yemeği Hakkında Duyuru

05.04.2022

 

5 Nisan Avukatlar Günü ve de Ramazan ayı dolayısıyla meslektaşlarımızdan Avukatlar Günü ve İftar yemeği organizasyonu yapılması yönündeki talepler Başkanlığımıza iletilmiş olup bu doğrultuda birkaç yerden alınan teklif, kişi başına ortalama 350,00 TL. civarındadır. 

Avukat ve Stajyer Avukat sayımız 3000’e yaklaşmakta olup eşli olup olmamasına, katılım sayısına göre değişmekle birlikte 750.000,00 - 1.500.000,00 arasında tahmini bir masraf olması beklenmektedir.

Bununla birlikte, geçmişte yapılan tüm yemek organizasyonlarına katılımın fazla olması ve avukat sayısındaki ciddi artış dikkate alındığında, ilimizde Baro yemek organizasyonunu ağırlayabilecek büyüklükte bir salon bulunmamaktadır.

Konu, 30.03.2022 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında gündeme alınarak değerlendirilmiştir. Her ne kadar Baro kasamız tüm yemek organizasyonlarına müsait olsa da tahmini masraf, büyük salon sıkıntısı, yemek organizasyonu yapılmaması gerektiği yönünde de karşı görüş ve talepler olması, ayrıca Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde bilahare duyurulacak iftar organizasyonlarının planlanması, daha ziyade kalıcı hediyeler verilmesi gerektiği gibi hususlar dikkate alınarak 5 Nisan Avukatlar Günü, İftar ve Adli Yıl açılışı gibi önemli günlerde yemek organizasyonu yapılmamasına katılanların oy çokluğu ile karar verilmiştir.

Bir muhalif üyemiz, stajyer avukatlarımızdan daha az olmak üzere avukatlarımızdan ve stajyerlerimizden belli bir katkı payı alınarak 5 Nisan Avukatlar Günü yemeğinin verilmesi gerektiği görüşü ile çoğunluk görüşüne katılmamıştır.

Saygılarımızla duyurulur.

KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI