AVUKATLIK MESLEK KURALLARI TADİLİ ÇALIŞTAYINA BAROMUZ ADINA BARO BAŞKANIMIZ SAYIN AV. ALİ KÖSE İLE SAYIN AV. DENİZ ONAÇ KATILMIŞTIR.
18-19 Haziran 2022 tarihinde, Konya Barosu Başkanlığı  ev sahipliğinde düzenlenen, TBB Başkanlığı tarafından desteklenen 53 Baronun katılım gösterdiği Avukatlık Meslek Kuralları Tadili Çalıştayına Baromuz adına Baro Başkanımız Sayın Av. Ali KÖSE ile Sayın Av. Deniz ONAÇ katılmıştır.
Çalıştay kapsamında 1971 yılında kabul edilen TBB Meslek Kurallarının gelişen teknoloji ve değişen mesleki uygulamalar dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi hususunda 12 ayrı kurul oluşturulmuş ve her kurul içerisinde barolar arası çeşitlilik sağlanarak farklı fikir ve önerilerin ortaya çıkması sağlanmıştır.
Yapılan incelemeler sırasında özellikle avukatların mesleki bağımsızlığı, özel hayatın mesleki hayata yansımaları, reklam yasağına konu olan eylemlerin muhtevası, kılık kıyafet konusu, mazeretli duruşmaya katılımlarda bildirim usulü, staj usulü ve stajyer avukatların durumu konularında detaylı, kapsamlı değerlendirmeler ve tespitler yapılmıştır.
Yapılan kurul çalışmaları her masa için ayrı ayrı rapor olarak sunulmuş olup tüm bu raporların nihai hali ise birleştirilerek ev sahibi olan Konya Barosu tarafından Türkiye Barolar Birliği’ne iletilecektir.
Saygılarımızla duyurulur.