BİLGİLENDİRME
Tarih: 7.01.2019| Okunma Sayısı: 1769

BİLGİLENDİRME NOTU ; 
04.01.2019 tarihinde, ilimiz Hacılar İlçesinde meydana gelen üzücü ve vahim olayda, hayatını kaybeden 14 yaşındaki, lise 1. sınıf öğrencisi evladımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralı olan gencimize de acil şifalar diliyoruz.
Bu üzücü olayın sonrasında, bir kısım sosyal medya ve basında çıkan sözde bilgi, haber, paylaşım ve gerçek dışı açıklama ve beyanları, hayret, ibret ve şaşkınlıkla takip ediyoruz. Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunan, akla ve hayale gelmez, gerçek dışı, karalama ve iftira boyutundaki paylaşım ve beyanlarda ; otopsi yapılmadan cenazenin hemen gömüldüğü, soruşturma dahi yapılmadığı, olaya ve sonrasına ilişkin olarak, Kayseri şehrine ve şehirde yaşayan insanlara yönelik, yüzlerce çirkin iddia ithamların yapıldığı görülmüş olup, bu hususların hiçbirisinin, gerçeklerle hiçbir ilgi ve alakası yoktur. Şöyle ki ; 
1- Olayla ilgili olarak, aynı gün, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan çok yönlü soruşturma derdest olup, devam etmektedir. Soruşturma, Sayın Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcı vekili, koordinatör savcı ve soruşturma savcısınca titizlikle yürütülmektedir. 
2- Otopsi istenip istenmemesi gibi bir durum dahi sözkonusu olmadan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca, kanun ve olay gereğince, RE'SEN otopsi yaptırılmıştır. 
3- Otopsi yetkili kişilerin ve özellikle Kayseri Adli Tıp Şube Müdürlüğünde görevli, 2 ( iki ) Adli Tıp Uzmanının katılımıyla, ayrıntılı olarak yapılmıştır. 
4- Yapılan otopsiyle, müteveffa evladımızın, yırtıcı hayvan yaralanmasına bağlı büyük arter ve geniş yumuşak doku yaralanması ile bunlardan gelişen kanama sonucu öldüğü tespit edilmiştir. 
5- Olayla ilgili tanık beyanları, soruşturma çerçevesinde alınmış ve alınmaya devam edilmektedir. 
6- Konuyla ilgili olarak, Sayın Kayseri Valisi ve Sayın Kayseri Cumhuriyet Başsavcısınca, il güvenlik toplantısında ve sonrasında gerekli açıklamalar yapılmıştır. 
7- Aşağıda sunulan fotoğrafta da görüleceği üzere, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Medya İletişim Bürosunun, 2019/1 sayılı ve 06.01.2019 tarihli basın açıklamasıyla da, gerekli bilgilendirme yapılmıştır. 
8- Şehrimizde, bu üzücü ve acı olay sonrasında, insanlara, hayvanlara ve hayvan sahiplerine yönelik, kanun, hukuk veya mevzuat dışı hiçbir işlem, eylem, olay ya da fiil yaşanmamıştır. 
9- Sosyal medyadaki, aksi yöndeki tüm açıklama ve beyanlar gerçek dışı olduğu gibi, yürütülen soruşturmaya, kesin ve resmi delillere, aklı selime, ahlaka, sağduyu ve kanunlara açıkça aykırıdır. 
10- Konuya atfen yayınlanan birtakım görüntüler gerçek dışı olduğu gibi, Üzülerek belirtiyoruz ki ; bir kısım malum görüntülerin yayınlanması da, yaşamını yitiren evladımızın hatırasına saygısızlık anlamına geleceği gibi, sevenlerini de bu en acılı günlerinde daha fazla incitecek olması bağlamında, oldukça vahimdir.
11- Belirtilen şekildeki gerçek dışı beyan ve açıklamalar, yaşam, insan, hayvan ve doğa haklarına zarar vermektedir ve verecektir. Özellikle belirtmek gerekirse, kanun ve mevzuat dışı olarak, şehirde toplu hayvan katliamları yapıldığına ilişkin iddialar, tamamen gerçek dışı, mesnetsiz ve asılsızdır. 
12- Bu vahim olayla ilgili duyduğumuz üzüntüyü ve acıyı paylaşarak, medyayı, kişileri ve kamuoyunu sağduyulu davranmaya, aklı selime, ahlaka ve kanuna davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
Av. Cavit Dursun 
Kayseri Barosu Başkanı

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. ALİ KÖSE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.