MADIMAK YANIYOR... BAŞBAĞLAR KANIYOR...
Tarih: 2.07.2021| Okunma Sayısı: 456

MADIMAK YANIYOR...
BAŞBAĞLAR KANIYOR...
Bu coğrafyada, milli birlik ve beraberliği, hukukun üstünlüğü ve adaleti içselleştiremediğimiz için, maalesef bu topraklar, her türlü komplo, kumpas, iç çekişme, kutuplaşma ve kargaşa çıkartmaya uygun görülmektedir.
1993 yılının, 2 ve 5 Temmuz tarihlerinde, önce Sivas, sonra Erzincan'da, ilk olarak bölgede, bilahare tüm ülke çapında kargaşa ve iç savaş çıkarma amaçlı olan, bu acı olaylar yaşanmıştır.
Tarih ; hamaset, safsata ve duygusallık değil, bir bilim dalıdır. Geçmişi bilip ders çıkartmak, bugünleri anlamak ve geleceğe yön verebilmektir.
İnşallah bu topraklarda bir daha böyle acılar ve provaktif olaylar yaşanmaz. Bunun için ortak akla, liyakat ve ehliyete, Cumhuriyetin kurucu felsefe ve ilkelerine, anayasal ve evrensel insanı ve hukuki değerlere, hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, bağımsız yargıya ve güçlü savunmaya, her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.
2 Temmuz 1993'de Sivas'ta ve 5 Temmuz 1993'te Erzincan'da meydana gelen elim olaylar, hepimizin ortak acısıdır.
Madımak'ta yanan can bizim ; Başbağlar'da akan kan bizimdir...
Hiçbir gücün, milli birlik ve beraberligimizi ve kardeşligimizi bozmasına asla izin vermemeliyiz.
Sivas Madımak Oteli ve Erzincan Başbağlar Köyü Katliamlarının 28. yılında, yitirdiğimiz tüm insanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Bu katliamları yapanları ve zihniyetlerini, bir kez daha nefretle kınıyoruz.
Sivas'ta ve Erzincan'da hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve büyük Türk Milletine sabırlar diliyoruz.
Saygılarımızla.
Av. Cavit Dursun