Sorunlu Yargı Erki ve Savunmanın Bağımsızlığı , Arabuluculuk ve Uzlaştırmanın Zararları ve Eksikleri Yargıdaki İş Yükünün Çözüm Yolları Hakkında Tv Programı
Tarih: 21.12.2017| Okunma Sayısı: 345

Değerli Meslektaslarım, Tv-1 Kayseri ekranlarında, kimsenin konuşmak istemediği ve konuşamadığı ; Yargının ve Savunmanın Bağımsızlığı, Alternatif çözümler adı altında getirilmeye çalışılan Zorunlu arabuluculuğun sosyal hukuk devleti ilkesine, yargi erkine, topluma, iş hukukuna ve gerçeklere açık aykırılığı ve zararları, İş yükü iddiasının gerçek nedenleri ve somut çözüm önerileri, Uzlaştırma sisteminin yanlışları ve eksiklikleri, memurların mesai saatleri içinde, yanlış bilgi ve menfi yönlendirmelerle yargıyı kötüleme ve hak kayıplarına neden olmaları, Hukukçu bilirkişinin sistem dışına çıkartılmasının zararları ve hukuk sistemini çökerteceği, Vatandaşlarımızın yanlarında Avukatları olmadan zorunlu arabuluculuğa kesinlikle başvurmamaları, Yargı erkini ve Savunmayı Adalet Bakanlığına bağlama çabalarının gerçek nedenlerini ve niyetleri, özellikle somut, en basit şekilde halkımızın, çalışanların, işçilerin ve vatandaşlarımızın anlayacağı en sade ve açık örneklerle anlatmaya çalıştık. İlgilileri ve yetkilileri uyardık. Sürç-i lisan ettiysek affola.
Tek gayemiz Hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, bağımsız yargı, güçlü savunma, insan ve işçi hakları, milli birlik ve beraberlik içerisinde, mutlu, huzurlu ve refah içinde bir Türkiye'dir.
Tamamını izlemeniz ve faydalı olması dileklerimizle, sevgi ve saygılarımızı sunarız.
Av. Cavit Dursun
Kayseri Barosu Baskanı